Tupakkiaskin kannesta massakustomointiin

Pesonen, Risto
Nimeke: Tupakkiaskin kannesta massakustomointiin
Tekijät: Pesonen, Risto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673770
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 40,70 € (37,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 159
Tuoteryhmät: Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Kirjastoluokka: 66.3 Talonrakennus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pientalot, tyyppitalot, valmistalot, kehitys, rakentaminen, rakentamismääräykset, trendit, suuntaukset, tulevaisuus, ekologisuus, kaupungistuminen, historia
Tupakkiaskin kannesta massakustomointiin -kirjassa perehdytään tyyppi- ja pientalojen kehityshistoriaan 1900-luvun alusta jälleenrakennuskauden loppuun asti. Kirjassa pohditaan myös pientalorakentamisen nykytilaa ja sen tulevaisuutta.

Kirjassa on viisi osaa. Aluksi keskitytään erityisesti viime vuosisadan alkupuolen sekä jälleenrakennusajan tyyppitalojen ja talopakettien pitkään kehityshistoriaan, ja pientalojen suunnittelua sekä rakentamista ohjanneisiin määräyksiin. Tämän jälkeen käsitellään trendejä, jotka ovat ohjanneet tyyppitalojen suunnittelua, ja samalla selviää kuinka yksilöllistyminen, vaurastuminen, kaupungistuminen, ikääntyminen, työkulttuuri sekä perhemuodot ovat muuttaneet pientalorakentamista. Tulevaisuus-osa koostuu kuudesta artikkelista, joissa pohditaan pientalorakentamisen tulevaisuutta eri näkökulmista. Viimeisessä osassa Risto Pesonen pohdiskelee kolmen megatrendin: ekologisuuden, kaupungistumisen ja rakennuskustannusten vaikutuksia nykyiseen ja tulevaisuuden pientalorakentamiseen.

Kirjan sisältöä rikastuttavat monipuolinen kuvamateriaali, artikkelit ja kainalotekstit.


Katso myös näitä tuotteita