Toimitus- ja käyttöehdot kirjoille ja e-kirjoille (PDF)

Nämä toimitus- ja käyttöehdot koskevat Rakennustiedon kirjakaupasta tilattavia painettuja kirjoja ja e-kirjoja (pdf).

Rakennustiedon digikirjat ja palvelut ostetaan Rakennustiedon lisenssikaupasta, ks. lisenssikaupan toimitusehdot. Niitä koskevat Rakennustiedon yleiset sopimusehdot.

Määritelmät
Kirja on painettu teos, joka on suojattu tekijänoikeuslailla. Kirjalla on ISBN-tunnus.
E-kirja on vesileimasuojattu pdf. E-kirja on suojattu tekijänoikeuslailla, ja sillä on ISBN-tunnus.

Myös ohjekortit (RT-, KH- ja LVI-ohjekortit sekä Ratu-kortit) ovat vesileimasuojattuja pdf-tiedostoja. Niillä on ean-tunnus. Rakennustiedon kirjakaupassa ohjekorttien tuotemuotona on e-kirja ja alv 24 %. Ohjekortteja koskevat e-kirjojen ehdot.

Käyttöehdot
E-kirjoja ja painettuja kirjoja saa kopioida vain Kopioston luvalla. Kopioston kopiointilupa mahdollistaa tekijänoikeuden suojaamien teosten monipuolisen käytön opetus- ja tutkimustoiminnassa sekä organisaatioiden sisäisessä käytössä. Tarkistakaa Kopiostosta, mitkä kopiointiluvat ovat kohdallanne voimassa.

E-kirjan lukuoikeus on henkilökohtainen, mikä ilmenee e-kirjan vesileimasta. E-kirjaa ei saa jakaa eikä säilyttää sellaisessa paikassa, jonne on pääsy muilla kuin e-kirjan ostaneella henkilöllä. E-kirjan osien jakaminen yrityksen sisäverkossa, palvelimella tai sähköpostitse on sallittua vain Kopioston kopiointiluvan ehtojen mukaisesti.

Tietosisältöjemme jakaminen tekoälypalveluihin kuten ChatGPT:hen tai Google Bardiin on kielletty. Tekoälylle jaettu sisältö päätyy tekoälyn käyttöön, minkä jälkeen sen käyttöä tai siitä tehtyjä tulkintoja ei voida ennustaa tai hallita. Tämä ei vain riko tekijänoikeuksia, vaan vaarantaa myös tietosisältömme luotettavuuden.


Kirjojen toimitustavat
Valitessasi toimitustavaksi Nouto Postista tilaus toimitetaan lähimpään Postin toimipaikkaan noudettavaksi. E-kirjat toimitetaan tilauksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

Kirjojen toimituskulut

Painetut kirjat:
6,40 € Nouto Postista
9,40 € Toimitus vastaanottajalle
22,40 € Toimitus ulkomaille

Ladattavat aineistot 0 €

Toimitusmaksu on aina tilauskohtainen. Se peritään yhden kerran tilausta kohden, eikä se muutu toimituserien määrästä riippuen. Toimitusmaksu veloitetaan ensimmäisen osatoimituksen yhteydessä.


Painettujen kirjojen toimitusajat
Toimitusaika riippuu tilattujen tuotteiden saatavuudesta. Tuotteiden saatavuustiedot ilmoitetaan aina tuotteen perustietojen yhteydessä. Varastotuotteet lähetetään 1–3 työpäivää tilauksesta. Muiden tuotteiden toimitusajat vaihtelevat tuotteiden saatavuudesta riippuen. Eurooppaan tilattujen tuotteiden toimitusaika on perustoimitusajan lisäksi 3–7 työpäivää ja Euroopan ulkopuolelle 6–14 työpäivää.

Tilauksesta saattaa muodostua useampi toimituserä. Tilatut tuotteet laskutetaan toimituserittäin.


Tuotteen toimituksen oleellisesti viivästyessä pyrimme viipymättä ilmoittamaan siitä asiakkaalle. Asiakas voi perua tilauksensa, jos toimitus ei ole tapahtunut kirjakaupan ilmoittamassa ajassa. Rekisteröityneet asiakkaat voivat seurata tilaustapahtumaansa kirjakaupassa.

Tilauksen peruutus ja palautusoikeus

Kirjakaupan asiakkailla on kuluttajasuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilauksensa tai osan siitä neljäntoista (14) päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta.


E-kirjojen tilauksen peruuttamisoikeutta on rajoitettu: e-kirjoilla (pdf-tiedostoilla) ei ole palautusoikeutta. Tilauksen jälkeen tuotetta ei voi palauttaa eikä vaihtaa.

Tuote palautetaan tilauksen peruuntuessa osoitteeseen
Kirjavälitys Oy
Asiakaspalautus
Hakakalliontie 10
05460 Hyvinkää

Käyttämättömän/jälleenmyyntikelpoisen tuotteen mukaan tulee liittää tilauksen mukana toimitettu palautuslomake.

Tilaukseen ja toimitukseen liittyvät reklamaatiot voi lähettää osoitteeseen asiakaspalvelu@kirjavalitys.fi.