Working with Wood — A Nordic perspective on cabinetmaking - Näkökulma pohjoiseen puusepäntyöhön

Häikiö, Päivi; Karvinen, Päivi; Kivelä, Matilda; Salmela, Marja
Nimeke: Working with Wood — A Nordic perspective on cabinetmaking - Näkökulma pohjoiseen puusepäntyöhön
Tekijät: Häikiö, Päivi (Kirjoittaja)
Karvinen, Päivi (Kirjoittaja)
Kivelä, Matilda (Kirjoittaja)
Salmela, Marja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522672353
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 41,80 € (38,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: monia kieliä, suomi, englanti
Sivumäärä: 257
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 65.1 Puutyö
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: puusepät, puusepänteollisuus, yritykset, huonekalusuunnittelu, huonekalut, luonnonmateriaalit, puu (luonnonmateriaalit), puulajit, puurakentaminen, puutuotteet, muotoilu, yhteistyö, muotoilijat, arkkitehdit, näyttelyt, työpajat
Puu on läsnä kaikkialla Pohjoismaissa. Runsaat, tummat metsät värittävät pohjoisessa kasvaneiden lapsuusmuistoja, puu lämmittää pohjoismaisia koteja ja pohjois-eurooppalainen design on aina yhdistetty vahvasti tähän luonnonmateriaaliin.

Working with Wood on kokoelma pohdintoja ja tietoa pohjoismaisesta puusepäntyöstä. Se ammentaa Nikarin puuseppien haastattelumateriaalista sekä heidän henkilökohtaisista muistiinpanoistaan. Se on kirja, joka kertoo pohjoisten metsien biologiasta, puun matkasta designesineeksi ja rationaalisesta puuntyöstöstä käsityöläisen näkökulmasta. Nikari on kansainvälisesti tunnustettu designstudio ja huonekaluvalmistaja. Mestaripuuseppä Kari Virtasen vuonna 1967 perustama yritys työskenteli ensimmäisinä vuosinaan läheisesti suomalaisen muotoilun ja arkkitehtuurin mestarien, kuten Alvar Aallon sekä Kaj Franckin kanssa ja on jatkanut yhteistyötä nykypäivän tunnetuimpien muotoilijoiden kanssa.

Nikari haluaa viedä perinteisen paikallisen puusepäntaidon ymmärrystä seuraavalle sukupolvelle, jotta puuta voisi parhaalla tavalla hyödyntää tulevaisuuden pohjoismaisessa muotoilussa.


Katso myös näitä tuotteita