Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko — vuokralaiselle

Aarnivuo, Susanna-Maria
Nimeke: Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko — vuokralaiselle
Tekijät: Aarnivuo, Susanna-Maria (Kirjoittaja)
Suomen Vuokranantajat ry (Yhteistyössä)
Tuotetunnus: 9789516855830
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 20.4.2023
Hinta: 25,19 € (22,90 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 174
Kustantaja: Kiinteistömedia Oy
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 64
Tuoteryhmät: Kiinteistömedian kirjat
Kirjastoluokka: 33.364 Yhtiölainsäädäntö
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vuokra-asunnot, asunnot, kunnossapito, asuminen, vastuu, vuokralaiset, asukkaat, vuokranantajat, asunto-osakeyhtiöt
Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko - vuokralaiselle kertoo seikkaperäisesti sanoin ja kuvin, mitkä toimenpiteet kuuluvat lain mukaan vuokranantajan kunnossapitovastuulle ja mitkä vuokralaisen hoitovastuulle, elleivät osapuolet ole toisin sopineet.

Oppaassa kerrotaan, kuinka asunnon eri osia on hoidettava, miten niiden kuntoa on seurattava ja miten vioista on ilmoitettava. Erilaisten vika- ja vahinkotilanteiden varalle annetaan konkreettiset toimintaohjeet.

Liitteinä ovat tärkeimmät täytettävät asiakirjamallit: alku- ja lopputarkastusraportti, asunnon hoito- ja huoltolista sekä loppusiivousohje.

Opas perustuu lakiin asuinhuoneiston vuokrauksesta sekä toimialan järjestöjen laatimaan Hyvään vuokratapaan. Taulukon tulkinnoissa on otettu huomioon myös oikeuskäytäntö, kuluttajariitakunnan ratkaisukäytäntö ja oikeuskirjallisuudessa esitetyt kannanotot.

Vuokra-asunnon vastuunjakotaulukko - vuokralaiselle on tarkoitettu oppaaksi ja ohjeeksi erityisesti asuinhuoneistojen vuokralaisille. Sen on Taloyhtiön vastuunjakotaulukon ja Vuokrakodin huolto-oppaan pohjalta laatinut Suomen Vuokranantajien lakimies Susanna-Maria Aarnivuo.


Katso myös näitä tuotteita