Vihreä mökki — Kestävää loma-asumista

Hankivaara, Jarmo
Nimeke: Vihreä mökki — Kestävää loma-asumista
Tekijät: Hankivaara, Jarmo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673855
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 40,70 € (37,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 93
Tuoteryhmät: Ympäristö, ekologia
Kirjastoluokka: 66.3 Talonrakennus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ekologinen rakentaminen, talonrakennus, korjausrakentaminen, remontti, rakennusaineet, vapaa-ajan asunnot, kesämökit, lämmitysjärjestelmät, energiansäästö, ekologinen asuminen
E-kirja, 2021
PDF
42,90 €

Kirja kertoo, kuinka voimme mökkeillä ympäristöä säästäen. Loma-asunnolla rakennetaan, remontoidaan, tarvitaan energiaa ja sinne on myös matkustettava. Tästä kaikesta vapautuu hiilidioksidia ilmakehään.
Ekologisinta on korjata vanha mökki, joten on hyvä tuntea eri aikojen rakennusvirheet ja niiden korjausvaihtoehdot. Kirjassa käydään läpi vanhan mökin ongelmakohtia perustuksista kattorakenteisiin sekä kerrotaan laajentamisesta ja mukavuuksien lisäämisestä.

Uusi mökki puolestaan on suunniteltava niin, että eristys, lämmitysjärjestelmä ja tilat kelpaavat myös tuleville sukupolville.

Ekologisuuteen voidaan vaikuttaa myös rakennusmateriaalien valinnalla. Hirsi pitää pintansa, mutta myös haitallisina pidetyt rakennusmateriaalit vihertyvät.

Voimme säästää lämmityksessä, ja siihen älyjärjestelmät antavat uusia mahdollisuuksia. Tuhlaaville peruslämmitykselle ja muille lämmitysmuodoille on vaihtoehtoja, ja energiaa kannattaa tuottaa myös itse. Lopuksi kerrotaan, kuinka jokainen mökkiläinen voi pienillä teoilla suojella ympäristöä ja vesistöä.

Jarmo Hankivaara on pitkän linjan toimittaja (FM, YTK), joka on kirjoittanut mökkeilystä ja asumisesta 20 vuoden ajan.


Katso myös näitä tuotteita