Uuden asunnon kauppa — Ostajan opas

Paviainen, Kirsi
Nimeke: Uuden asunnon kauppa — Ostajan opas
Tekijät: Paviainen, Kirsi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673275
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 9,90 € 1,00 € (0,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 17. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 27
Tuoteryhmät: RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Kirjastoluokka: 37.5 Asuntopolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: asuntokauppa, asunnot, ostaminen, kiinteistökauppa, lainsäädäntö
NYT VARASTON LOPPU EUROLLA!

Asunto-osakkeiden kaupasta on säädetty asuntokauppalaissa. Laissa on määräykset kaupan tekemisestä, osakkeenostajan suojaamisesta rakentamisvaiheessa ja eräistä muista kysymyksistä. Oppaassa käsitellään ns. RS-kohteiden asuntokauppaa. RS-kohteet myydään jo rakentamisvaiheen aikana, ja niissä ostajien ja asunto-osakeyhtiön hyväksi on asetettu asuntokauppalain vaatimat turvajärjestelmät.

Oppaassa käydään läpi asuntojen ennakkomarkkinointi, turva-asiakirjat, kaupan tekeminen, lisä- ja muutostöistä sopiminen, ostajien edustajat rakentamisvaiheessa, yhtiökokous rakennusten valmistumisen jälkeen, vakuudet RS-kohteissa, uuden asunnon virhevastuu, virheen seuraamukset sekä asunnon ja yhtiön kunnossapito. Oppaassa on runsaasti kuvia, joten se sopii myös uusien asuntojen markkinointiin.

Opas tarjoaa hyödyllistä tietoa RS-kohteen ostoa harkitseville tai kauppaa tekeville. 15. painokseen päivitettiin omistusoikeuden kirjaaminen sähköiseen osakehuoneistorekisteriin (koskee taloyhtiöitä, joiden perustamisilmoitus on tehty 1.1.2019 jälkeen). 16. painokseen on päivitetty varainsiirtoveron maksaminen.


Katso myös näitä tuotteita