Urakkaohjelman asema ja laadinta

Nimeke: Urakkaohjelman asema ja laadinta
Tuotetunnus: 9789517585927
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 79,00 € (71,82 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 226-2014
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 102
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: urakkasopimukset, urakat, rakennusala, rakentaminen
Urakkaohjelma muodostaa varsinkin suurissa rakennushankkeissa urakkakilpailun oikeudellisen ytimen ja koko sopimusketjun keskeisimmän kaupallisen asiakirjan. Sen tehtävänä on myös selvittää tilaajan urakkasopimukseen liittyvät toimenpiteet ja antaa selkeä kokonaiskuva siitä tehtävästä, jota urakoitsijalta odotetaan. Näin ei kuitenkaan valitettavasti aina ole ja sen johdosta syntyy väärinkäsityksiä ja erimielisyyksiä tilaajan ja urakoitsijan välillä.

Vuonna 2004 Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL päätti em. johdosta käynnistää näitä puutteita korjaavan julkaisun laadinnan. Hanke tuotti ohjeen ”RIL 226-2005 Urakkaohjelman asema ja laadinta”. Se on käytännönläheinen ohje urakkaohjelman laatimisesta, jossa kuvataan urakkaohjelman asema sopimusasiakirjojen joukossa sekä kerrotaan seikkaperäisesti ne asiat, mitä kussakin urakkaohjelman kohdassa tulee esittää ja mitkä ovat niiden oikeudelliset vaikutukset. Urakkaohjelman sisältö on RT 16-10698 mukainen ja kaikissa kohdissa on esitetty, mitä Rakennusurakan yleiset sopimusehdot (YSE 1998) kyseisestä asiasta määräävät.

Vuoden 2014 versioon on tehty muuttuneen lainsäädännön ja muun säädösmaailman vaatimat tarkennukset. Lisäksi uusina asioina julkaisussa ovat mm. esimerkit, joiden avulla tilaaja voi varmistaa työmaan sujuvan toiminnan ja laaduntuottoedellytykset, erityisesti tuotannon suunniteluun asetetut vaatimukset. Lisäksi on uudessa versioissa käsitelty KVR- sekä projektijohtourakan vaikutuksia urakkaohjelman sisältöön.


Katso myös näitä tuotteita