Ulkoliikuntapaikkojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi — Nro 108

Nissinen, Kari; Möttönen, Veli
Nimeke: Ulkoliikuntapaikkojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi — Nro 108
Tekijät: Nissinen, Kari (Kirjoittaja)
Möttönen, Veli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522670830
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 93,50 € (85,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 267-083-0
Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: Liikuntapaikkajulkaisu 108
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 184
Tuoteryhmät: RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Infra
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ulkoliikunta, liikuntapaikat, liikuntatilat, laatu, laadunarviointi, laatuluokitukset, elinkaari, kustannukset, arviointi, kustannuslaskenta
E-kirja, 2015
PDF
86,90 €

Laadukas liikuntapaikka on tarpeisiin nähden mahdollisimman monipuolinen ja toimiva. Se on toteutettu teknisesti oikein ja sen koko elinkaarenaikaiset kustannukset ovat kohtuulliset. Liikuntapaikan laatua voidaan arvioida muun muassa liikuntapaikan käyttäjän, ylläpitäjän, omistajan tai yhteiskunnan näkökulmasta. Korkealaatuinen liikuntapaikka on lopulta kaikkien etu.

Ulkoliikuntapaikkojen laadun arviointimenettelyn avulla yksittäiselle ulkoliikuntapaikalle voidaan antaa sen laatua kuvaava kokonaisarvosana. Arviointimenettely voidaan tehdä joko liikuntapaikan käyttäjän, omistajan tai ylläpitäjän näkökulmasta. Laatua arvioitaessa huomioidaan mm. liikuntapaikan käyttömäärät, taloudellisuus, sijainti, saavutettavuus sekä esteettömyys. Ulkoliikuntapaikkojen koko elinkaaren aikaisia kustannuksia arvioidaan ottaen huomioon niiden rakentamisesta aiheutuvat rakennuskustannukset, niiden käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat käyttö- ja ylläpitokustannukset sekä niiden koko käyttöiän aikana vastaan tulevat kunnossapito- ja korjauskustannukset.

Kirjaan kuuluvan laskentaohjelmiston avulla voidaan helposti määritellä, laskea ja vertailla erilaisten ulkoliikuntapaikkojen laatua ja elinkaarikustannuksia.

Sisäliikuntatilojen laatua voidaan arvioida vastaavasti Opetus- ja kulttuuriministeriön aiemmin julkaiseman Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi -kirjan avulla.


Katso myös näitä tuotteita