Uimahallin nykytilaselvitys

Uimahalli- ja kylpylätekninen yhdistys ry
Nimeke: Uimahallin nykytilaselvitys
Tekijät: Uimahalli- ja kylpylätekninen yhdistys ry (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673985
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 5.5.2021
Hinta: 55,00 € (50,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkajulkaisu 117
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 49
Tuoteryhmät: Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Rakennustiedon e-kirjat
Kirjastoluokka: 66.3 Talonrakennus
Pehmeäkantinen kirja, 2021

55,00 €

Suomessa on noin 250 uimahallia ja kylpylää, joista vuosittain peruskorjataan, -parannetaan, laajennetaan tai korvataan uudisrakennuksella 5-10. Uimahallit ovat rakennusteknisesti erittäin vaativia suunnittelu- ja rakennushankkeita. Rakennusfysikaaliset olosuhteet asettavat valittaville materiaaleille, työmenetelmille, rakenteille ja talotekniikalle erityisvaatimuksia, joiden suunnitteluun ja toteuttamiseen tarvitaan erityisosaamista ja tietämystä sekä vanhoista uimahallirakennuksista että niissä käytössä olleista talotekniikoista.

Uimahallin nykytilaselvitys laaditaan, jotta hallin peruskorjausta, -parannusta tai laajennusta suunnittelevat tahot saavat tulevia päätöksiä varten perusteelliset tiedot uimahallin kunnosta. Nykytilaselvitys sisältää hallin kuntoarvion lisäksi myös ehdotukset tarvittaviin kuntotutkimuksiin.

Kirjan keskeistä sisältöä ovat sen liitteet, joissa kuvataan uimahallitoimintojen ja kunnon nykytilan selvittämismenetelmät ja käsitellään yksityiskohtaisesti kunkin vaiheen (toiminnallinen arviointi, rakennetekninen-, LVIA-tekninen-, sähkötekninen- ja vedenkäsittelytekninen kuntoarvio) keskeiset osatehtävät. Liitteenä on myös esimerkki uimahallin pitkän tähtäimen suunnitelmasta (PTS).


Katso myös näitä tuotteita