Uimahallin nykytilaselvitys — Nro 117

Uimahalli- ja kylpylätekninen yhdistys ry
Nimeke: Uimahallin nykytilaselvitys — Nro 117
Tekijät: Uimahalli- ja kylpylätekninen yhdistys ry (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673510
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 55,00 € (50,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: Liikuntapaikkajulkaisu 117
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 49
Tuoteryhmät: Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Kirjastoluokka: 66.3 Talonrakennus
E-kirja, 2021
PDF
58,30 €

Suomessa on noin 250 uimahallia ja kylpylää, joista vuosittain peruskorjataan, -parannetaan, laajennetaan tai korvataan uudisrakennuksella 5-10. Uimahallit ovat rakennusteknisesti erittäin vaativia suunnittelu- ja rakennushankkeita. Rakennusfysikaaliset olosuhteet asettavat valittaville materiaaleille, työmenetelmille, rakenteille ja talotekniikalle erityisvaatimuksia, joiden suunnitteluun ja toteuttamiseen tarvitaan erityisosaamista ja tietämystä sekä vanhoista uimahallirakennuksista että niissä käytössä olleista talotekniikoista.

Uimahallin nykytilaselvitys laaditaan, jotta hallin peruskorjausta, -parannusta tai laajennusta suunnittelevat tahot saavat tulevia päätöksiä varten perusteelliset tiedot uimahallin kunnosta. Nykytilaselvitys sisältää hallin kuntoarvion lisäksi myös ehdotukset tarvittaviin kuntotutkimuksiin.

Kirjan keskeistä sisältöä ovat sen liitteet, joissa kuvataan uimahallitoimintojen ja kunnon nykytilan selvittämismenetelmät ja käsitellään yksityiskohtaisesti kunkin vaiheen (toiminnallinen arviointi, rakennetekninen-, LVIA-tekninen-, sähkötekninen- ja vedenkäsittelytekninen kuntoarvio) keskeiset osatehtävät. Liitteenä on myös esimerkki uimahallin pitkän tähtäimen suunnitelmasta (PTS).


Katso myös näitä tuotteita