Teolliset ratkaisut korjausrakentamisessa

Nimeke: Teolliset ratkaisut korjausrakentamisessa
Tuotetunnus: 9789517585392
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 44,00 € (40,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 258-2011
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 258-2011
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 59
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.4 Rakennuksen kunnossapito
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: teollinen rakentaminen, korjausrakentaminen, rakennesuunnittelu, moduulirakentaminen, rakennuselementit
1960- ja 1970-luvulla rakennetut asuinkerrostalot ovat teknisesti vanhentumassa ja suuri määrä kerrostaloja on korjauksen tarpeessa. Tuotantotavoiltaan korjausrakentaminen on perinteisesti ollut hyvin käsityövoittoinen ala.

Korjausrakentamiseen soveltuvia uusia teollisia tuotteita, ratkaisuja ja menetelmiä on kuitenkin erityisesti viime aikoina kehitetty intensiivisesti. Tuotteet muodostuvat komponenteista tai räätälöidään tapauskohtaisesti kohteeseen ja hankkeeseen soveltuviksi.

SITRA:n "Teollisen korjausrakentamisen konseptointi" -hankkeessa on kehitetty konsepteja asuntorakentamisen peruskorjauspalvelulle. Eräs lopputulos on tähän aiheeseen liittyvä RILin uusi suunnittelu- ja rakentamisohje. Julkaisu kuuluu myös Sitran julkaisusarjaan (Sitra 64).

Tämän julkaisun tavoitteena on tuoda esille teollisia korjausrakentamisratkaisuja vaihtoehtona perinteisille paikalla tehtäville ratkaisuille. Teollisesti valmistettavat rakennusosat ovat mahdollisimman pitkälle tehdasolosuhteissa esivalmistettuja rakennusosia. Julkaisussa käsitellään teollisen tuotannon perusteita ja teollisten ratkaisujen vaikutuksia rakennuttamiseen, suunnitteluun ja toteutukseen (mm. toteutusmuotoihin ja tuotannonhallintaan) sekä esitetään esimerkkejä teollisista korjausrakentamisratkaisuista.


Katso myös näitä tuotteita