Tavoite- ja kattohintaurakka

Liuksiala, Aaro; Laine, Ville
Nimeke: Tavoite- ja kattohintaurakka
Tekijät: Liuksiala, Aaro (Kirjoittaja)
Laine, Ville (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516829787
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 79,20 € (72,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 682-978-7
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 112
Tuoteryhmät: Lainsäädäntö, sopimusasiat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: urakat, rakentaminen, rakennuttaminen, projektit, hinnoittelu, sopimukset, lainsäädäntö, urakkasopimukset, urakoitsijat, rakennuttajat
Mitä urakkamuotoa kussakin rakennushankkeessa kannattaa käyttää ja millä perusteella toteutusmuoto valitaan? Oikeudelliselta kannalta toteutusmuoto määrittää osapuolten väliset sopimussuhteet, joilla on olennainen merkitys vastuualueisiin, tehtäviin, oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Kirjan alussa esitellään urakkamuodot urakoitsijan suoritusvelvollisuuden, urakoitsijoiden välisten suhteiden ja maksuperusteen kannalta. Seuraavaksi selvitetään käytännön näkökulmasta tavoite- ja kattohintaurakan keskeiset ominaispiirteet ja opastetaan urakkasopimusten laatimisessa. Tavoitehintaisen urakkamuodon ongelmakohtia ovat esimerkiksi kustannusten ja aikataulun hallinta, lisä- ja muutostyöt sekä urakoitsijan virhevastuu, joita käsitellään perusteellisesti. Lisäksi kirjassa esitellään tavoitehintaurakkaa koskevaa keskeistä oikeuskäytäntöä. Kirjan liitteinä ovat tavoitehintaurakan erityisehdot ja projektinjohtourakkasopimuksia käsittelevät RT-sopimusasiakirjat.

Kirja on tarkoitettu kaikille rakennushankkeen osapuolille: tilaajille, urakoitsijoille, rakennuttajakonsulteille ja suunnittelijoille. Kirjan kirjoittajat asianajaja, varatuomari Aaro Liuksiala ja asianajaja, oikeustieteen lisensiaatti Ville Laine ovat perehtyneet monipuolisesti eri urakkamuotojen ja tavoitehintaurakan ongelmakohtiin. He ovat olleet mukana useissa tavoitehintaurakkaa koskevissa oikeudenkäynneissä, joissa ehtojen mielekkyyttä ja ongelmakohtia on jouduttu punnitsemaan.


Katso myös näitä tuotteita