Talo 2000 -nimikkeistö — yleisseloste

Nimeke: Talo 2000 -nimikkeistö — yleisseloste
Tuotetunnus: 9789516828506
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 40,70 € (37,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 682-850-6
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 127
Tuoteryhmät: Sanastot, nimikkeistöt
Kirjastoluokka: 66.3 Talonrakennus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: nimikkeistöt, rakentaminen, talonrakennus, rakennussuunnittelu, hankesuunnittelu
Talo 2000 -nimikkeistö on kansallinen, rakennusalan yhteistyönä syntynyt nimikkeistöjärjestelmä. Se on rakentamisen tiedonvaihdon perusta hankkeen kaikkien osapuolien käyttöön. Tämä kirja sisältää yleisselosteen, jossa Talo 2000 -nimikkeistön käyttöä havainnollistetaan lukuisin esimerkein, sekä Hankenimikkeistön, Tuotantonimikkeistön, Rakennustuotenimikkeistön ja Kalustonimikkeistön kokonaisuudessaan. Jokainen nimikkeistö on lisäksi esitetty tiiviinä nimikkeistöluettelona.

Talo 2000 -nimikkeistöä käytetään suunnitteluohjeiden, laatuvaatimuksien ja kustannus- ja menekkitiedostojen sekä määrälaskennan ja sopimusasiakirjojen vakiointiin ja yhdenmukaistamiseen. Rakennus kuvataan nimikkeistössä tuoterakenteina sekä rakennus- ja tekniikkaosina, ja tuotanto kuvataan panosrakenteina, kuten tuotteina, työnä ja kalustona. Talo 2000 -nimikkeistö luokittelee rakennuksen ja hankkeen osanimikkeistöjen avulla. Nimikkeistössä on otettu huomioon rakennuksen osien erilaiset elinkaaret. Nimikkeistö tukee rakentamisen tietotekniikkaa, tuote- ja prosessimallinnusta.

Talo 2000 -nimikkeistöä laatii ja ylläpitää Talo 2000 -ryhmä, jossa ovat edustettuina kaikki rakentamisen osapuolet. Nimikkeistö on tarkoitettu kaikille rakennusalalla toimiville - rakennuttajille, suunnittelijoille, urakoitsijoille, tarviketeollisuudelle ja rakennustuotekaupalle. Nimikkeistö soveltuu käytettäväksi myös kansainvälisissä hankkeissa.


Katso myös näitä tuotteita