Taidolla ja tiedolla — keskiajan mestareista rakennusalan diplomi-insinööreiksi

Rantamo, Esa; Mettänen, Otso; Ukkonen, Aulis ym
Nimeke: Taidolla ja tiedolla — keskiajan mestareista rakennusalan diplomi-insinööreiksi
Tekijät: Rantamo, Esa (Kirjoittaja)
Mettänen, Otso (Kirjoittaja)
Ukkonen, Aulis ym (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517585019
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: RIL
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 348
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: diplomi-insinöörit, rakennusinsinöörit, insinöörit, ammattikuva, ammatti-identiteetti, ammattitaito, rakennusala, rakentaminen, historia
Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL perusti 1980-luvun alussa Rakentamisen historiatoimikunnan, jossa päättyneen vuosituhannen lopulla nousi esiin ajatus tutkia korkeakoulututkinnon suorittaneiden rakennusinsinöörien merkitystä ja asemaa yhteiskunnallisessa kehityksessä.

Nyt ilmestyvä FM Esa Rantamon kirjoittama julkaisu "Taidolla ja tiedolla - keskiajan mestareista rakennusalan diplomi-insinööreiksi" käsittelee ammattikunnan kehittymistä ja sen ammatillista roolia eri aikoina. Julkaisussa etsitään syy-seuraussuhteita rakennusinsinöörin ammatin sisällön ja yhteiskunnan eri ajanjaksoihin liittyneiden muutospaineiden välillä.

"Taidolla ja tiedolla - keskiajan mestareista rakennusalan diplomi-insinööreiksi" ilmestyy RILin juhliessa 75 vuotista taivaltaan 2009. Julkaisu toimii yhteenvetona rakennusinsinöörien ammattikunnasta ja säilyttää samalla tietoisuuden niistä tärkeistä saavutuksista, joita vuosisatojen kuluessa on voitu edesauttaa.

Julkaisu jakaantuu sisällöllisesti viiteen kronologisesti toisiaan seuraavaan osaan. Osat tarkastelevat rakennusinsinöörien ammattikunnan historiaa ja sen kehityksen painopisteitä jaettuna ajanjaksoihin:
- Kuninkaan ja keisarin palveluksessa (keskiajalta 1800-luvun puoliväliin)
- Sotilaasta siviili-insinööriksi - kaupungistuvan ja teollistuvan maatalousmaan rakentajat (1800-luvun jälkipuoliskolta 1930-luvun loppuun)
- Kriisiajan rakennusinsinöörit (1940-luku)
- Kasvun rakentajat (1950-luvulta 1980-luvulle)
- Ammattikunta uuden edessä (1990-luvulta 2000-luvulle.


Katso myös näitä tuotteita