Sivu-urakan alistaminen — käytännön opas urakkamuodon hallintaan

Klementjeff, Pia
Nimeke: Sivu-urakan alistaminen — käytännön opas urakkamuodon hallintaan
Tekijät: Klementjeff, Pia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516829299
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 60,50 € (55,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 682-929-9
Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: MentorBooks
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 128
Tuoteryhmät: Lainsäädäntö, sopimusasiat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sivu-urakointi, urakat, rakentaminen, sopimukset, urakkasopimukset, alistusmenettely, urakoitsijat, rakennuttajat
Kirja perustuu Sivu-urakan alistamissopimukseen RT 80271. Siinä käydään läpi sopimuksen kaikki kohdat ja kommentoidaan niitä käytännönläheisesti. Kirjassa tuodaan esiin yleisimmät ongelmakohdat kuten sopijapuolten oikeudet, velvollisuudet ja vastuut alistamisessa, mutta myös harvinaisempia tulkintakysymyksiä, joita kirjallisuudessa ei ole aiemmin käsitelty. Alistamista koskeva oikeuskäytäntö, KKO:n ratkaisujen lisäksi myös hovioikeusratkaisut, tarjoaa käytännön esimerkkejä alistamissopimukseen liittyvistä ristiriitatilanteista. Oikeustapaushakemisto helpottaa ratkaisujen löytämistä.

Kirjan laajassa liiteosassa on Sivu-urakan alistamissopimus RT 80271 ja sen täyttömalli Sivu-urakan alistamissopimuksen laatiminen RT 16-10725 sekä 11 havainnollista asiakirjamallia yleisimpien ongelmatilanteiden ratkaisemiseen.

Kirja on tarkoitettu käsikirjaksi rakennushankkeen kaikille osapuolille, myös konsulteille ja lakimiehille. Sen avulla alistetun sivu-urakan ongelmakohdat voidaan ennakoida jo sopimuksentekovaiheessa. Kirja opastaa myös työmaan ja projektin hoitajia tunnistamaan reagointia edellyttävät tilanteet ajoissa.


Katso myös näitä tuotteita