Ryhmäkorjaushankkeen kokoaminen, suunnittelu ja toteutus

Nimeke: Ryhmäkorjaushankkeen kokoaminen, suunnittelu ja toteutus
Tuotetunnus: 9789517585422
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 57,00 € (51,82 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 260-2012
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 260-2012
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 130
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: korjausrakentaminen, asuinrakennukset, projektit, asunto-osakeyhtiöt, yhteistyö, hankesuunnittelu, prosessit, kuvaus (kuvailu)
Uusi ohje ryhmäkorjaushankkeen hyödyistä, edellytyksistä ja kokonaisprosessista

Ryhmäkorjaushankkeilla tarkoitetaan itsenäisten asunto-osakeyhtiöiden yhteenliittymää, jossa taloyhtiöiden yhteistyöllä tavoitellaan tehokkuutta, laatua ja kustannussäätöä, esim. volyymialennusten muodossa. Ryhmäkorjaukseen soveltuvat parhaiten rakennustavaltaan samantyyppiset ja samanikäiset, toisiaan lähellä olevat yhtiöt. 1960-luvulta alkaen toteutettiin kasvukeskuksien tuntumaan ns. aluerakentamisella suuria asuntoalueita, jotka nyt ovat putkikorjausiässä ja joiden energiatehokkuusvaatimuksiin on kiinnitettävä huomiota.

Ohjeen tarkoituksena on kuvata ryhmäkorjaushankkeen (RK-hanke) toimintamalli lähtien ryhmän kokoamisesta. Toimintamalli on kehitetty dokumentoimalla systemaattisesti ja vaiheittain eri RK-hankkeiden kokemukset, saadut ideat ja opit. Tavoitteena on tuottaa hyödyllistä ja konkreettista tietoa ryhmäkorjaustoiminnan edistämisestä, etenemisestä, toteutustavoista ja tuloksista ja mahdollistaa myös uudenlaisten liiketoimintamallien kehittäminen.

Ohje kertoo perustellut hyödyt ja edellytykset RK-hankkeille. Ohjeen määrittämä RK-malli edistää useampien rakennusten samanaikaista tehokasta korjaamista niin energia-tehokkuuden kuin putkiremonttien tai suurempien rakennusremonttien osalta. Näin pyritään helpottamaan ja nopeuttamaan 60-70-lukujen tyyppitalojen ja tyyppitaloalueiden kustannus-tehokasta korjaamista. Ryhmässä tekeminen mahdollistaa KVR- ja projektinjohtourakka-mallin hyödyntämisen kokonaisurakan sijaan.


Katso myös näitä tuotteita