RT 93-10950, Asuntosuunnittelu. Vaatehuolto

Nimeke: RT 93-10950, Asuntosuunnittelu. Vaatehuolto
Tuotetunnus: 6438510005699
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 19.2.2009
Hinta: 39,30 € (31,69 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2009
Julkaisuvuosi: 2009
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 8
Tuoteryhmät: RT-ohjekortit
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Tässä ohjeessa esitetään asunnon ja asuntojen yhteisten vaatehuoltotilojen suunnittelu- ja mitoitusohjeita. Ohjeet on tarkoitettu ensisijaisesti uudisrakentamiseen. Korjausrakentamiseen niitä voidaan käyttää soveltuvin osin.

Asuinhuoneistossa tai sen käytössä täytyy olla asianmukaiset tilat vaatehuoltoa varten. Vaatehuoltoon luetaan kuuluvaksi mm. likapyykin säilytys, vaatteiden pesu ja kuivaus, puhtaan pyykin jälkikäsittely ja silitys. Vaatehuolto voi asunnossa jakaantua eri huoneisiin tai huonetiloihin, esimerkiksi siten, että vaatteiden pesu ja kuivaus sijoittuvat kylpyhuoneeseen tai sen läheisyyteen ja puhtaan pyykin käsittely, silitys, vaatteiden korjaus jne. kuiviin tiloihin, kuten asuinhuoneisiin tai keittiöön.

Vaatehuollolle tulisi suunnitella oma erillinen tila aina, kun se on mahdollista. Vaatehuoltotila varustetaan vesipisteellä ja lattiakaivolla. Kodinhoitohuone voi sisältää varustuksen myös muita kodinhoitoon liittyviä toimintoja varten, kuten komero siivousvälineiden säilytykseen ja pesuallas huoltoon.Katso myös näitä tuotteita