RT 93-10940, Asuntosuunnittelu. Ulko-oleskelu

Nimeke: RT 93-10940, Asuntosuunnittelu. Ulko-oleskelu
Tuotetunnus: 6438510005637
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 21.11.2008
Hinta: 24,70 € (19,92 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2008
Julkaisuvuosi: 2008
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 4
Tuoteryhmät: RT-ohjekortit
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
RT-ohjeessa esitetään asunnon ulkotilojen suunnittelu- ja mitoitusohjeita. Asuntokohtainen ulkotila on asuinhuoneistoon välittömästi liittyvä ulkotila, johon on kulkuyhteys huoneiston sisältä ja joka on vain sen asukkaiden käytössä. Tällainen ulkotila on parveke, joka on maanpinnan yläpuolinen rakennuksen ulkotila, terassi tai pientalohuoneistoon liittyvä piha-alue. Asunnon ulkotilat suunnitellaan toiminnallisesti ja visuaalisesti sisätilojen jatkeeksi ja luontevaksi osaksi niitä.

Asunnon ulkotilassa oleskelun tulisi mahdollisuuksien mukaan olla suojattu sateelta, tuulelta ja ulkopuolisten katseilta. Sijoituksen ja suuntauksen perusteena voi olla ilmansuunnat ja esimerkiksi näköalat.

Ohjeet on tarkoitettu ensisijaisesti uudisrakentamiseen. Korjausrakentamiseen sekä erityisasumiseen, kuten hoito- ja majoituslaitoksiin sekä palveluasuntoihin liittyviin tiloihin ohjeita voidaan käyttää soveltuvin osin.
Asuntosuunnittelun ohjeiden julkaisuajankohtana voimassa olevat määräykset, ohjeet ja muu kirjallisuus on koottuna RT-ohjeessa Asuntosuunnittelu, Yleistä.Katso myös näitä tuotteita