RT 89-10966, Ulkoleikkipaikat

Nimeke: RT 89-10966, Ulkoleikkipaikat
Tuotetunnus: 6438510005804
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 6.8.2009
Hinta: 96,70 € (77,98 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2009
Julkaisuvuosi: 2009
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 24
Tuoteryhmät: RT-ohjekortit
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
RT-ohjeessa esitetään leikkipaikkojen suunnitteluohjeita, joiden mukaan rakennettuina ja ylläpidettyinä leikkipaikat ovat turvallisia käyttää. Ohjeet perustuvat eurooppalaisiin turvanormeihin, jotka esitetään standardeissa SFS-EN 1176-1...7, -10 ja -11 leikkikenttävälineistä ja turva-alustoista. Näihin standardeihin liittyy standardi SFS-EN 1177, jossa esitetään leikkivälineen turva-alustan iskua vaimentavasta, alustan joustavuuteen perustuvan, putoamiskorkeuden määritysmenetelmä.

Putoamiskorkeudella tarkoitetaan suurinta sallittua korkeutta, josta leikkivälineen käyttäjä voi pudota turva-alustasta tehdylle turva-alueelle.
Ohjeita on leikkipaikan suunnitelmien sisällöstä, suunnitelma-asiakirjoista, leikkipaikan rakentamisesta, leikkipaikkojen ylläpidosta ja niiden turvatarkastuksista.

Ohjeita mm. kerros- ja rivitalojen leikkipaikoista, päiväkotien, leikkipuistojen ja koulujen leikkipaikoista. Leikkipaikoista ja välineistä esitetään ohjeita, joita tulee ottaa huomioon, jotta ne soveltuisivat kaikenikäisille lapsille sekä näkö-, liikkumis- ja toimimisrajoitteisille.

Ohjeita on myös aikuisten ja ikääntyneiden liikuntapaikoista ja toimintapuistoista. Niissä olevilla välineillä voidaan ylläpitää ja kohentaa fyysistä toimintakykyä lihaskuntoharjoituksilla mm. lihasten toimintakykyä ja tasapainon hallintaa. Tällaisia liikuntapaikkoja voi olla myös leikkipaikkojen yhteydessä, jolloin ne ovat lasten ja eri ikäisten aikuisten kohtaamispaikkoja.
Ohjeet on tarkoitettu rakennussuunnittelijoille, kunnallishallinnolle ja kiinteistön omistajille.Katso myös näitä tuotteita