RT 38-10941, Eristyslasit

Nimeke: RT 38-10941, Eristyslasit
Tuotetunnus: 6438510005644
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 21.11.2008
Hinta: 82,50 € (66,53 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2008
Julkaisuvuosi: 2008
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 20
Tuoteryhmät: RT-ohjekortit
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
RT-ohjeessa esitetään eristyslasielementtien rakenteista välilistat, reunatiivistys, täytekaasut sekä laatuvaatimuksista mittatarkkuus, silmämääräinen laaduntarkastus ja käyttöikään vaikuttavia tekijöitä.
Eristyslasien tarvittava lämmöneristävyys saadaan aikaan laseilla ja täytekaasulla, yleensä argon. Laseina käytetään mm. pinnoitetuja energiansäästölaseja. Eristyslasien lämmöneristävyyteen vaikuttaa lasien lukumäärä (2K- ja 3K-eristyslasi), lasivälin leveys ja välilistan lämmönjohtavuus eristyslasien reunoissa. Rakennusten energiankulutukseen vaikuttavassa ja käyttöolosuhteissa merkittävään auringonsuojaukseen eristyslaseissa käytetään massavärjättyjä ja pinnoitettuja laseja.
Eristyslasien ääneneristävyyteen vaikuttaa mm. lasien lukumäärä, lasien paksuus, laminoitu lasi. Taulukolla esitetään kiinteiden eristyslasi-ikkunoiden ja MSE-ikkunoiden ääneneristävyyksiä.
Turvalasien käytetään eristyslaseissa, johin on mahdollista törmätä ja joissa läpi putoaminen on esitettävä. Henkilö- ja esinesuojaukseen käytettävistä eristyslaseista esitetään ohjeita.
Palonsuojausta käsittelevässä kohdassa kerrotaan eristyslaseissa käytettävistä palonsuojalaseista. Kohteessa vaaditun luokan mukaan laminoituja tai geelitäytteisiä palonsuojalaseja. Eristyslasielementtien paksuus kasvaa palonsuojausluokka- ja -aikavaatimusten myötä.
Asennusohjeita esitetään asennusvaroista, puitteen tai karmin tarkastuksesta, riittävästä kyntteen korkeudesta sekä suoran ja taivutetun eristyslasin tuennasta kannatuspaloilla ja tukipaloilla.


Katso myös näitä tuotteita