RT 38-10901, Rakennuslasit, tasolasit

Nimeke: RT 38-10901, Rakennuslasit, tasolasit
Tuotetunnus: 6438510005385
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.7.2007
Hinta: 93,20 € (75,16 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2007
Julkaisuvuosi: 2007
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 23
Tuoteryhmät: RT-ohjekortit
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Tässä RT-ohjeessa esitetään yleistietoja rakentamisessa käytettävien tasolasien ominaisuuksista. Johdantona kerrotaan mm. lasin sähkömagneettisen säteilyn, aurinkoenergian ja valon läpäisystä. Ohjeessavaloitetaan hieman myös lasin koostumusta ja valmistustapoja, kuten float-menetelmää, jolla tasolasi valmistetaan. Kyseisen menetelmän etuja aiemmin käytettyihin verrattuna ovat lasin pinnan ja laadun tasaisuus.

Tämän RT-ohjeen aihepiirejä ovat myös lujuus ja kestävyys. Energian hallintaan liittyen puhutaan selektiivi- ja auringonsuojalaseista, eristyslaseista ja kondenssista. Kattavassa kortissa on nostettu esiin myös ääneneristävyys, palonsuojaus ja henkilöturvallisuus, esine- ja henkilösuojaus sekä erityistarkoituksiin suunnitellut tasolasit.

Kuvaesimerkkeinä lasin käytöstä eri tavoin ovat mm. Kampin keskus, Ilmarinen Headquarters ja Elintarviketurvallisuusvirasto. Kortissa kiinnitetään lisäksi huomiota materiaalin työstöön, lasien käsittelyyn, kuljetukseen ja varastointiin, sekä lopulta puhdistukseen ja kierrätykseen.


Katso myös näitä tuotteita