RT 36-11090, Puukuitueristeet. Lämmöneristystarvikkeet

Nimeke: RT 36-11090, Puukuitueristeet. Lämmöneristystarvikkeet
Tuotetunnus: 6438510006832
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 9.8.2012
Hinta: 24,70 € (19,92 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 4
Tuoteryhmät: RT-ohjekortit
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Tässä ohjeessa esitetään puukuitueristeiden laatuominaisuuksia, käyttöä ja suunnittelua koskevia tietoja. Lämmöneristyksen suunnittelusta on annettu määräyksiä ja ohjeita Suomen Rakentamismääräyskokoelman osassa D3 ja C4. Valmistajakohtaista tietoa löytyy RT-tarviketieto Net -palvelun Talo 2000-luokituksen ryhmästä 271.

KÄYTTÖ:
Puhallettava puukuitueriste soveltuu käytettäväksi puu- ja teräsrakenteisten ala- ja yläpohjien lämmöneristeenä. Kiviaineisten yläpohjien yläpuolisena lämmöneristeenä sitä voidaan käyttää rakenteiden palonkestävyyden asettamin rajoituksin. Puhallettavaa puukuitueristettä voidaan käyttää myös pystyrakenteiden lämmön- ja ääneneristykseen.
Ruiskutettavaa puukuitueristettä käytetään asuinrakennusten lämmöneristämiseen. Sitä voidaan käyttää myös kovien ja sileiden pintojen päällä äänenvaimennustarvikkeena.
Puukuitueristyslevyt ovat pehmeitä lämmöneristeitä, joita käytetään pääasiassa hirsi- ja pientalojen ylä- ja alapohjien sekä seinärakenteiden lämmön- ja ääneneristämiseen. Pontattuja eristyslevyjä käytetään tuulensuojalevyinä.
Eristenauhoja ja tilkkeitä käytetään esimerkiksi hirsirakennusten saumojen eristämiseen ja täydentävien rakennusosien, kuten ikkunoiden ja ovien karmien, tilkitsemiseen.

Puukuitueristeet ovat orgaanisista kuiduista muodostuvia lämmöneristeitä. Puukuitueristeitä on puhallettavana, ruiskutettavana, levyinä, eristenauhoina ja tilkkeinä.


Katso myös näitä tuotteita