RT 103510, Uimahallin paloturvallisuussuunnittelun tehtäväluettelo

Nimeke: RT 103510, Uimahallin paloturvallisuussuunnittelun tehtäväluettelo
Tuotetunnus: 6438510010679
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 23.11.2022
Hinta: 57,20 € (46,13 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: RT-ohjekortit
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Tämä uimahallihankkeeseen tehty paloturvallisuussuunnittelun tehtäväluettelo on tarkoitettu uimahallihankkeen paloturvallisuussuunnittelun tehtävien ja laajuuden määrittelyyn.

Tehtäväluettelo perustuu seuraaviin lähtökohtiin:
• Jaettuna urakkana toteutettava urakkamalli valmiilla toteutussuunnitelmilla.
• Suunnittelun hankinnassa pyydetään suunnittelutarjoukset yhdellä kertaa, kaksivaiheisena: hankesuunnitteluvaihe ja toteutusvaihe erikseen; tämä edellyttää, että hankkeen laajuus, keskeiset toiminnot ja laatu on määritelty tarveselvityksessä riittävällä tarkkuudella ja mikäli hankesuunnitteluvaiheessa laajuus, keskeiset toiminnot ja laatu muuttuvat merkittävästi, tarkistetaan suunnittelun työmäärä.
• On tärkeää, että hankesuunnittelun, ehdotussuunnittelun, yleissuunnittelun ja toteutussuunnittelun tekee sama suunnittelijaryhmä (erityisesti pääsuunnittelija, arkkitehti, rakennesuunnittelija, talotekninen suunnittelija ja vedenkäsittelysuunnittelija) ja urakkakilpailutus tehdään valmiilla toteutussuunnitelmilla.
• Valittavilla suunnittelijoilla ja valvojilla tulee olla hankkeen vaativuuden täyttävät pätevyydet ja suosituksena kokemus uimahallihankkeesta.

Tehtävät on luokiteltu suunnittelun hankinnan kannalta luonteviin kokonaisuuksiin, joita voidaan tarvittaessa täydentää erillisissä asiantuntijatehtäväluetteloissa määritellyillä tehtävillä. Tehtävät voivat olla ajallisesti päällekkäisiä ja ajoittua hankkeen eri vaiheisiin. Tehtäväluetteloa voidaan soveltaa myös muissa suunnittelun hankinta- ja urakkamuodoissa kuin edellä on esitetty.

On suositeltavaa, että valvonta hankitaan samanaikaisesti suunnittelun kanssa, kuitenkin siten, että valvoja on kiinnitetty hankkeeseen viimeistään yleissuunnitteluvaiheessa.

Tehtäväluetteloa käytetään paloturvallisuussuunnittelijan tehtävälaajuuden määrittelyssä, suunnittelukokonaisuuden hallinnassa sekä osana suunnittelun laadunvarmistusta.

Tehtäväluettelo liitetään suunnittelusopimukseen, ja sen asema sopimusasiakirjana on määritelty Konsulttitoiminnan yleisten sopimusehtojen KSE 2013 (RT 13-11143) kohdassa 9.

Tämä tehtäväluettelo on päivitys RT 103269 Uimahallin paloturvallisuussuunnittelun tehtäväluetteloon. Muutokset päivityksessä ovat pieniä.


Katso myös näitä tuotteita