RIL 225-2023 Rakennusosien lämmönläpäisykertoimien laskenta

Nimeke: RIL 225-2023 Rakennusosien lämmönläpäisykertoimien laskenta
Tuotetunnus: 9789517586795
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 7.3.2023
Hinta: 130,00 € (118,18 € alv 0 %)

Kustantaja: RIL
Sarja: Suomen rakennusinsinöörien liiton julkaisuja 225
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 158
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakentaminen, rakennussuunnittelu, standardit, laskentamenetelmät, rakenteet (rakentaminen), lämmön johtuminen, lämmöneristys, rakennusaineet, rakennusosat
Eurooppalaisten standardien mukaiset menettelytavat rakennusmateriaalien lämmönjohtavuuksien määrittämiseksi sekä rakenteiden lämmönläpäisykertoimien laskemiseksi ovat korvanneet edellisten vuosien aikana aikaisemmin käytössä olleet kansalliset määrittelytavat ja laskentamenetelmät. Tämän ohjeen tehtävänä on opastaa, miten rakennusmateriaalien, -tarvikkeiden ja -tuotteiden lämmönjohtavuuden suunnitteluarvo määritetään ja miten rakenteiden lämmönläpäisykertoimen laskenta tapahtuu eurooppalaisten standardien mukaisesti.

Suomen ilmaston lämpötilaolot ja rakennusosien paksut ja tehokkaat lämmöneristykset poikkeavat Keski- ja Etelä-Euroopan tilanteesta ja rakenneratkaisuista. Suomen oloissa korostuu lämmöneristysten alttius ilmavirtausten vaikutuksille paljon voimakkaammin kuin etelämpänä. Tässä ohjeessa esitetään standardeista puuttuva ja niitä täydentävä Suomen oloihin tarkoitettu ohje lämmöneristeen ilmanläpäisevyyden vaikutuksen huomioon ottamiseksi. Samoin esitetään täydentävät ohjeet kylmien lämmöneristysten, kuten routaeristykset, lämmönjohtavuuden suunnitteluarvon määrittämiseksi.

Korvaa edellisen, vuonna 2004 ilmestyneen painoksen.

Julkaisun hinta sisältää standardien käyttökorvauksen SFS:lle.


Katso myös näitä tuotteita