Rakenteellinen paloturvallisuus — Työ- ja toimistotilat

Nimeke: Rakenteellinen paloturvallisuus — Työ- ja toimistotilat
Tuotetunnus: 9789517586535
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 95,00 € (86,36 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 195-2-2020
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 177
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.1 Rakennusstatiikka. Rakennussuunnittelu
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: paloturvallisuus, palonkestävyys, toimistorakennukset, työtilat
RIL 195-2-2020 Rakenteellinen paloturvallisuus. Työ- ja toimistotilat käsittelee työpaikkatilojen ja -rakennusten paloturvallisuuteen liittyviä vaatimuksia ja niiden sovelluksia sekä antaa esimerkkejä paloturvallisuusratkaisuista. Työ- ja toimistotilat eroavat joiltain osin muista käyttötarkoituksista ja niiden suunnittelussa nousee usein esille erityiskysymyksiä. Työpaikkarakennuksiin voi kuulua myös muiden käyttötarkoitusryhmien tiloja, kuten ravintoloita, liiketiloja, autosuojia, varastoja ja asuntoja. Nämä erilaiset tilat on otettava huomioon paloteknistä kokonaisuutta suunniteltaessa. Myös työelämän muutokset niin työn tekemisen, aikataulun kuin joustavuuden osalta asettavat omat haasteensa.

Käyttötarkoituskohtaiset ohjeet laaditaan myös asuinrakennuksista (RIL 195-3) ja tuotanto- ja varastorakennuksista (RIL 195-4).

Ohjeet on suunniteltu käytettäväksi yhdessä: esimerkiksi työ- ja toimistotiloja suunniteltaessa rakenteellisen paloturvallisuuden sovelluksia löytyy niin työ- ja toimistotiloja käsittelevästä ohjeesta, kuin ensimmäisestä yleisohjeesta. Käyttötarkoituskohtaisen ohjeen tarkoituksena on syventää esitettyjä asioita.

Julkaisun ensisijaisia käyttäjiä ovat rakennusvalvonta- ja paloviranomaiset, vakuutusyhtiöt sekä rakennusten suunnittelijat. Julkaisu edistää eri rakenteellisesta paloturvallisuudesta vastaavien osapuolien yhteistyötä ja se on myös merkittävä apuväline alan opetuksessa.


Katso myös näitä tuotteita