Rakenteellinen paloturvallisuus — Yleiset perusteet ja ohjeet

Nimeke: Rakenteellinen paloturvallisuus — Yleiset perusteet ja ohjeet
Tuotetunnus: 9789517586375
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 98,00 € (89,09 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 195-1-2018
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 175
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.1 Rakennusstatiikka. Rakennussuunnittelu
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: paloturvallisuus, palonkestävyys, rakennukset, rakenteet (rakentaminen), rakennusosat
RIL 195-1-2018 Rakenteellinen paloturvallisuus - Yleiset perusteet ja ohjeet on rakenteellista paloturvallisuutta käsittelevän ohjesarjan ensimmäinen osa. Tässä osassa käsitellään yleistasoisesti rakenteellista paloturvallisuutta koskevan Ympäristöministeriön asetus rakennusten paloturvallisuudesta (848/2017) -asetuksen määrittelemät vaatimukset. Lisäksi ohjeessa tuodaan esiin esimerkkiratkaisuita, sekä kerrotaan taustatietoa asetuksen vaatimuksille. Myös korjausrakentamista on käsitelty yksittäisten pykälien kohdalla.

Käyttötarkoituskohtaisia ratkaisuita ja korjausrakentamiskohteiden erityispiirteitä käsitellään tarkemmin käyttötarkoituskohtaisissa ohjeissa, jotka julkaistaan vuonna 2019.

Käyttötarkoituskohtaiset ohjeet laaditaan seuraavista rakennustyypeistä:

työ- ja toimistotilat
asuinrakennukset - kerrostalot ja pientalot
tuotanto- ja varastorakennukset.

Ohjeet on suunniteltu käytettäväksi yhdessä: esimerkiksi työ- ja toimistotiloja suunniteltaessa rakenteellisen paloturvallisuuden sovelluksia löytyy niin työ- ja toimistotiloja käsittelevästä ohjeesta, kuin tästä ohjeesta. Käyttötarkoituskohtaisen ohjeen tarkoituksena on syventää tässä oppaassa esitettyjä asioita.

Julkaisun ensisijaisia käyttäjiä ovat rakennusvalvonta- ja paloviranomaiset, vakuutusyhtiöt sekä rakennusten suunnittelijat. Julkaisu edistää eri rakenteellisesta paloturvallisuudesta vastaavien osapuolien yhteistyötä ja se on myös merkittävä apuväline alan opetuksessa.


Katso myös näitä tuotteita