Rakentamisen arvonlisäverotus

Kuusala, Juha; Sainio, Nina
Nimeke: Rakentamisen arvonlisäverotus
Tekijät: Kuusala, Juha (Kirjoittaja)
Sainio, Nina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522674432
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 17.3.2023
Hinta: 100,10 € (91,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 288
Tuoteryhmät: Talous- ja henkilöstöhallinto, työehtosopimukset
Kirjastoluokka: 36.52 Verotus. Veropolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: arvonlisävero, rakentaminen, palvelut, käännetty arvonlisäverovelvollisuus, rakennusala, kiinteistöt, hallinta, investoinnit, luovutus, rakennusliikkeet, rakennuttajat, yritykset, verotus, verovähennykset, verovelvollisuus, lainsäädäntö
E-kirja, 2023
PDF
100,10 €

Rakennusala on yksi haastavimmista toimialoista arvonlisäveron suhteen. Siellä ostetaan ja myydään rakentamispalveluita, sovelletaan käännettyä arvonlisäverotusta, tehdään korjaus-, perusparantamis- ja uudisrakennustöitä, rakennetaan omaan käyttöön, tehdään töitä työyhteenliittymissä ja alliansseissa sekä investoidaan tontteihin ja kiinteistöihin.

Tästä kirjasta saat ohjeet rakentamisen arvonlisäverotuksen eri tilanteisiin sekä niiden kirjaus- ja ilmoituskäytäntöihin. Kirjassa on lukuisia esimerkkejä käytännön tilanteista sekä oikeuden ratkaisuja, jotka auttavat oman tilanteesi tulkitsemisessa. 2. painoksessa on seurattu oikeuskäytäntöä ja Verohallinnon ohjeita 21.2.2023 asti.

Kirjan kirjoittajat ovat arvonlisäverotuksen kokeneita asiantuntijoita: KTT Nina Sainio toimii arvonlisäverotuksen johtavana asiantuntijana Sisä-Suomen verotoimistossa ja Juha Kuusala Verohallinnon asiakkuusyksikössä riskivastaavana vastuualueenaan arvonlisäveropohjaisen harmaan talouden torjunta.


Katso myös näitä tuotteita