Rakentamisen arvonlisäverotus

Kuusala, Juha; Sainio, Nina
Nimeke: Rakentamisen arvonlisäverotus
Tekijät: Kuusala, Juha (Kirjoittaja)
Sainio, Nina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522674432
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 17.3.2023
Hinta: 94,60 € (86,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 288
Tuoteryhmät: Talous- ja henkilöstöhallinto, työehtosopimukset
Kirjastoluokka: 36.52 Verotus. Veropolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: arvonlisävero, rakentaminen, palvelut, käännetty arvonlisäverovelvollisuus, rakennusala, kiinteistöt, hallinta, investoinnit, luovutus, rakennusliikkeet, rakennuttajat, yritykset, verotus, verovähennykset, verovelvollisuus, lainsäädäntö
Rakennusala on yksi haastavimmista toimialoista arvonlisäveron suhteen. Siellä ostetaan ja myydään rakentamispalveluita, sovelletaan käännettyä arvonlisäverotusta, tehdään korjaus-, perusparantamis- ja uudisrakennustöitä, rakennetaan omaan käyttöön, tehdään töitä työyhteenliittymissä ja alliansseissa sekä investoidaan tontteihin ja kiinteistöihin.

Tästä kirjasta saat ohjeet rakentamisen arvonlisäverotuksen eri tilanteisiin sekä niiden kirjaus- ja ilmoituskäytäntöihin. Kirjassa on lukuisia esimerkkejä käytännön tilanteista sekä oikeuden ratkaisuja, jotka auttavat oman tilanteesi tulkitsemisessa. 2. painoksessa on seurattu oikeuskäytäntöä ja Verohallinnon ohjeita 21.2.2023 asti.

Kirjan kirjoittajat ovat arvonlisäverotuksen kokeneita asiantuntijoita: KTT Nina Sainio toimii arvonlisäverotuksen johtavana asiantuntijana Sisä-Suomen verotoimistossa ja Juha Kuusala Verohallinnon asiakkuusyksikössä riskivastaavana vastuualueenaan arvonlisäveropohjaisen harmaan talouden torjunta.


Katso myös näitä tuotteita