Rakentajat maailmalla — vientirakentamisen vuosikymmenet

Laakso, Mikko; Tamminen, Seppo
Nimeke: Rakentajat maailmalla — vientirakentamisen vuosikymmenet
Tekijät: Laakso, Mikko (Kirjoittaja)
Tamminen, Seppo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517585781
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: RIL
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 334
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennusvienti, projektivienti, rakennusala, projektit, vienti, kauppasuhteet, kansainvälistyminen, rakennusteollisuus, yritykset, suomalaiset, rakentaminen, hankesuunnittelu, historia
80 vuotta täyttävä RIL julkaisee osana merkkivuotensa juhlallisuuksia uuden rakennusalan historiateoksen. RIL-Seniorien historiaryhmä totesi syksyllä 2010, että rakentamisen ja rakennesuunnittelun vientitoiminnasta ja kansainvälistymisestä, jossa RILin jäsenet ovat olleet keskeisiä toimijoita, ei ollut olemassa kattavaa yhtenäistä teosta. Pioneerivaiheen projekteissa keskeisesti mukana olleita vastuuhenkilöitä oli vielä haastateltavissa, joten kirjan teon kannalta viimeiset hetket olivat menossa.

Kolmivuotisen työn tuloksena syntynyt Rakentajat maailmalla -teos on ensimmäinen laaja, liitteineen 336-sivuinen yleisesitys suomalaisen rakennus- ja suunnitteluviennin historiasta. Ajallisesti teoksen painopiste on viennin ensimmäisissä aktiivisissa vuosikymmenissä 1970- ja 1980-luvuissa ja niitä edeltäneessä pioneerikaudessa. Rakentajat maailmalla tarjoaa kokeneellekin vientirakentajalle ja -suunnittelijalle lisätietoa ja uusia näkökulmia siitä, millaista alan ammattilaisten toimeliaisuus on maailmalla ollut.

Rakentajat maailmalla lähestyy aihettaan yksittäisten kokeneiden, rakennusalan vientiponnisteluissa mukana olleiden näkökulmasta. Tavoitteena on ollut luoda lukemaan innostava, kerronnaltaan sujuva kirja, jonka artikkeleista välittyy vientirakentajille ominaista seikkailuhenkeä. Rakentajat maailmalla pohjautuu noin sataan haastatteluun ja laajaan muuhun lähdeaineistoon sekä runsaaseen, tunnelmaa luovaan kuvitukseen. Haastattelusitaatit tuovat kerrontaan elämän makua ja autenttisuutta: äänessä ovat rakentajat ja suunnittelijat itse, ei pölyinen arkistomateriaali.

Satojen vientikohteiden joukosta valikoitiin neljäkymmentäkolme ulkomaan rakennus- ja suunnitteluprojektia. Niiden vaiheita käsitellään kuudeksi maantieteelliseksi kokonaisuudeksi ryhmitellyissä pääluvuissa, joiden alussa on suomalaisten rakentajien aktiivisuutta kullakin alueella kuvaava johdanto. Niiden avulla lukija saa yleiskuvan siitä, mitä suomalaiset ovat eri puolille maailmaa rakentaneet ja suunnitelleet. Koko teoksen aloittaa rakennus- ja suunnitteluviennin vaiheita ja merkitystä valottava johdanto.


Katso myös näitä tuotteita