Rakennusten savunhallinta — Suunnittelu, toteutus ja ylläpito

Nimeke: Rakennusten savunhallinta — Suunnittelu, toteutus ja ylläpito
Tuotetunnus: 9789517586559
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 97,00 € (88,18 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 232-2020
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 232
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 285
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.3 Talonrakennus
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: paloturvallisuus, rakennukset, rakennussuunnittelu, savu, poistaminen, laitteistot, hallintajärjestelmät
Uusittu ohje ilmestyy toukokuun 2020 lopussa.

Ohjeen on tarkoitus olla rakennushankkeen eri osapuolten käyttämä työkalu savunpoistoon liittyvien säädösten ja standardien soveltamisessa. Pakollisesti noudatettavien säädösten lisäksi se ottaa huomioon sopimusperusteiset vaatimukset savunhallinnalle.

Ohje on uudistettu versio vuonna 2012 ilmestyneestä savunpoisto-ohjeesta RIL 232-2012 Rakennusten savunpoisto. Suunnittelu, toteutus ja ylläpito.

Julkaisu antaa suunnitteluohjeet savunpoiston mitoitukselle ja laitteistoille sekä niiden asennus-, kunnossapito- ja käyttöohjeet. Ohjeessa sisältää savunhallinnan rakennuksen paloturvallisuudessa, savunhallinnan suunnitteluperusteet ja lähtökohdat, savunhallintasuunnitelman, painovoimaisen ja koneellisen savunpoiston suunnittelun, paineistukseen perustuvan savunhallintajärjestelmän suunnittelun, suuntapainepuhallinlaitteiden suunnittelun, savunhallinnan sähköisten järjestelmien suunnittelun, savunhallintajärjestelmien liittymisen muihin järjestelmiin, savunhallintalaitteiden kuvaukset ja vaatimukset, savunhallintajärjestelmien asennuksen, käytön, huollon, kunnossapidon ja tarkastukset, savunhallinnan sammutus- ja pelastustoiminnassa. Liitteenä mm. mitoitustaulukoita ja esimerkkejä.

Ohje on tarkoitettu rakennuttajille, urakoitsijoille, suunnittelijoille, laitetoimittajille ja viranomaisille sekä myös rakennuksen käyttäjille.

285 sivua. B5.


Katso myös näitä tuotteita