Rakennushankkeen uusiutuvat toteutusmuodot

Salminen, Juha
Nimeke: Rakennushankkeen uusiutuvat toteutusmuodot
Tekijät: Salminen, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673411
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 82,50 € (75,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 241
Tuoteryhmät: RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Oppikirjat
Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakentaminen, projektit, urakointi, urakat, suunnittelu, yhteistyö, tilaajat, rakennuttajat, urakoitsijat
Toteutusmuodot luovat perustan rakennushankkeiden johtamiselle ja onnistuneelle toteutukselle. Miten valitaan oikea toteutusmuoto kullekin hankkeelle? Kuinka valittu toteutusmuoto vaikuttaa projektin läpivientiin ja johtamiseen? Miten toteutusmuotojen kehitys vastaa yhä monimutkaisempien hankkeiden tuomiin haasteisiin?

Perinteisten toteutusmuotojen rinnalle on noussut yhteistoimintaa ja elinkaarivastuita korostavia vaihtoehtoja, kuten allianssimalli. Ne tuovat uusia mahdollisuuksia hankkeiden ohjaamiseen, mutta asettavat toisaalta osapuolille uusia osaamisvaatimuksia.

Tämä kirja jäsentää uusia yhteistoiminnallisia toteutusmuotoja vaihtoehtoina perinteisille malleille. Se toimii tietolähteenä eri toteutusmuotoihin perehtymiseen, mutta myös uudistaa alaa ja kartoittaa rakennusprojektien johtamisen tulevaisuutta. Kirja on uudistettu painos vuonna 2017 julkaistusta kirjasta. Sitä on täydennetty mm. uusilla kuvilla, ja toteutusmuotojen jäsentelyä sekä termistöä on yhdenmukaistettu RT-ohjekortteja vastaavaksi. Toteutusmuotojen vauhdilla muuttuva kehitystilanne on tuotu ajan tasalle; esimerkiksi toteutusmuotojen käsitettä laajentava Projektisysteemin suunnittelua koskeva luku on täysin uudistettu. Kirjan liitteenä ovat seuraavat RT-ohjekortit: Konsulttitoiminnan yleiset sopimusehdot KSE 2013, Allianssin yleiset sopimusehdot ja Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998.

Kirja on suunnattu rakennuttajille, suunnittelijoille ja urakoitsijoille. Se soveltuu hyvin myös rakennusalan oppilaitosten oppimateriaaliksi.

Kirjan kirjoittaja, TkT Juha Salminen, on toiminut kehitysjohtajana, tutkijana ja rakennusliikkeiden kehitys- sekä tuotantotehtävissä. Nyt hän toimii konsulttina omassa yrityksessään Salmicon Oy:ssä. Hän on aktiivinen toimija koko alan yhteisissä kehityshankkeissa ja osallistuu keskusteluun esitelmöitsijänä, kouluttajana, kirjoittajana sekä kolumnistina.


Katso myös näitä tuotteita