Rakennushankkeen työturvallisuus

Lehtinen, Reijo S
Nimeke: Rakennushankkeen työturvallisuus
Tekijät: Lehtinen, Reijo S (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522672971
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 82,50 € (75,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: Ratu
Painos: 4. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 312
Tuoteryhmät: RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Kirjastoluokka: 66.3 Talonrakennus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työturvallisuus, turvallisuusmääräykset, rakennustyöt, rakennusala, työsuojelu, rakentaminen
E-kirja, 2019
PDF
67,10 €

Rakennushankkeen työturvallisuus -kirjassa kerrotaan, miksi turvallisuussuunnittelua on tehtävä ja miten sitä tehdään. Erityisen tärkeää on riskien tunnistaminen ja tapaturmien ennaltaehkäisy. Näiden velvoitteiden toteutumista varmistavat työturvallisuusasiakirjat ja työmaan turvallisuussuunnittelu. Kirjassa tarkastellaan rakennustyöasetuksen vaikutusta rakennushankkeeseen, osapuolten tehtäviin ja yhteistoimintavelvoitteisiin suunnittelun käynnistämisestä kohteen käyttöönottoon. Tässä turvallisuuskoordinaattorilla on keskeinen tehtävä.

Työturvallisuustehtävät ovat mukana rakennushankkeen hanke- ja suunnitteluvaiheesta rakentamiseen ja ylläpitoon. Kirjassa tarkastellaan työturvallisuusvelvoitteiden vaikutusta osapuolten tehtäviin ja vastuisiin eri sopimus- ja urakkamuotojen mukaisesti niin talonrakennus- kuin infrahankkeita toteutettaessa. Rakennushankkeen kaikki osapuolet ovat työturvallisuuslain perusteella velvoitettuja edistämään työturvallisuutta yhteisellä rakennustyömaalla. Jokaisen tiedoilla, taidoilla ja työturvallisuutta edistävällä asenteella on merkitystä, kun tavoitteena on ”nolla tapaturmaa”.

Kirjassa käydään läpi pykäläkohtaisin perusteluin rakennustyön kannalta keskeiset säännökset rakennustyön turvallisuudesta, työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta, räjäytys- ja louhintatyöstä, asbestityöstä, työssä käytettävien ajoneuvojen peruutushälyttimestä sekä rakennustyötä tekevän sukeltajan pätevyydestä ja turvallisuussuunnitelmasta.

Kirja on tarkoitettu käsikirjaksi rakennuttajille, urakoitsijoille ja kaikille rakennustyömaiden vastuuhenkilöille. Kirja soveltuu myös yritysten työturvallisuuskoulutuksen aineistoksi. Tarkoitus on herättää kokeneetkin ammattilaiset tarkastelemaan yksittäisten säännösten merkitystä omassa työssään.

Rakennusinsinööri Reijo S Lehtinen oli Rakennusteollisuus ry:n asiamiehenä yli 20 vuoden ajan aktiivisesti kehittämässä ja uudistamassa rakennusalan turvallisuusmääräyksiä. Hän osallistui alan viranomaismääräysten ja -ohjeiden laatimiseen ja kehityshankkeisiin sekä kirjoitti lukuisia oppaita ja ohjeita. Hän oli myös suosittu kouluttaja, ”matkasaarnaaja”, jota sekä rakennusalan yritykset että työntekijät arvostavat. Työympäristön kehittämisen erityisansiomitali hänelle myönnettiin vuonna 2012.


Katso myös näitä tuotteita