Rakennusfysiikka. Perusteet ja sovelluksia

Siikanen, Unto
Nimeke: Rakennusfysiikka. Perusteet ja sovelluksia
Tekijät: Siikanen, Unto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522671813
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.1.2017
Hinta: 68,20 € (62,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Oppikirjat
Rakennustiedon e-kirjat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Pehmeäkantinen kirja, 2015

51,92 €

Rakennusfysiikka - Perusteet ja sovelluksia -kirjassa käsitellään rakennuksen ja rakenteiden toimintaan sekä rakennusten käyttäjien hyvinvointiin ja terveyteen vaikuttavia tekijöitä. Näitä ovat ilmasto ja sää, rakennuksen ilmanpaineet ja ilmavirtaukset, lämpö, kosteus, rakenteellinen paloturvallisuus, akustiikka, sisäilmasto sekä valaistus ja värit. Perusteiden lisäksi kirjassa käsitellään rakennusfysiikkaan läheisesti liittyviä asioita ja käytännön sovelluksia.

Rakennuksen fysikaalinen toimivuus on yksi tärkeimpiä ja ajankohtaisimpia asioita, jotka suunnittelijan ja rakentajan tulee hallita. Uusiutuvat rakentamismääräykset tuovat rakentamiseen vakavia haasteita, mutta rakennusfysiikan perusasiat eivät ole muuttuneet. Suunnittelijalta ja rakentajalta edellytetään monipuolista rakennusfysiikan ja rakentamismääräysten tuntemusta.

Rakennusfysiikka on perusteellinen käsikirja rakennuttajille, suunnittelijoille, rakentajille ja rakennustyön valvojille sekä havainnollinen oppikirja rakennusalan opiskelijoille.

Kirjan kirjoittaja, arkkitehti, tekniikan lisensiaatti Unto Siikasella on vuosikymmenten kokemus käytännön arkkitehtisuunnittelusta ja opetustyöstä. Hän on toiminut mm. rakennusopin professorina Oulun yliopistossa ja Tampereen teknillisessä korkeakoulussa sekä pitänyt lukuisia puurakentamiseen ja rakennusfysiikkaan liittyviä vierailuluentoja Suomessa ja ulkomailla. Hän on kirjoittanut useita oppikirjoja, joista uusimpia on Puurakentaminen.


Katso myös näitä tuotteita