Rakennusaineoppi

Siikanen, Leena; Siikanen, Unto
Nimeke: Rakennusaineoppi
Tekijät: Siikanen, Leena (Kirjoittaja)
Siikanen, Unto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673879
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 11.10.2023
Hinta: 83,60 € (76,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 384
Tuoteryhmät: Ympäristö, ekologia
Rakennusmateriaalit
Oppikirjat
Uutta
Kirjastoluokka: K66.33 Rakennusaineet. Rakennustyöt
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennusaineet, ympäristövaikutukset, rakentaminen, materiaalit, talonrakennus
Tämän päivän rakennusmateriaalivalikoima on valtava, ja rakennusteknologian ja -materiaalien alalla on meneillään merkittäviä innovaatioita, jotka muuttavat tapaa, jolla rakennuksia suunnitellaan, rakennetaan ja ylläpidetään. Rakennusprojektien toteuttaminen edellyttää laajaa tietämystä eri rakennusmateriaaleista, niiden ominaisuuksista, käytöstä ja soveltuvuudesta erilaisiin rakenteisiin.

Rakennusaineoppi kertoo yleistajuisesti rakennusaineista ja -tarvikkeista, niiden historiasta, valmistuksesta, ominaisuuksista, käytöstä ja vaikutuksista ympäristöön. Kirja esittelee 23 rakennusainetta tai tarvikeryhmää. Rakenne ja koostumus, lämpö-, kosteus-, lujuus- ja palonkesto- ym. ominaisuudet määräävät aineiden rakennusteknistä käyttöä. Niiden ominaisuuksien tunteminen auttaa ymmärtämään, mitkä materiaalit sopivat parhaiten eri kohteisiin ja tilanteisiin, miten eri materiaaleja käsitellään, miten turvallisuusasiat, terveellisyys, kestävyys, ympäristöystävällisyys ja elinkaari otetaan huomioon.

Kirjassa käsitellään tavallisimmat rakennusaineet, kuten puu, luonnonkivi, tiili, kevytsoratuotteet, betoni, teräs, alumiini, kuparimetallit, mineraalivilla, kipsi, lasi, muovi, bitumi, kumi, maalit ja lakat, kitit ja silotteet sekä liimat ja liisterit. Rakennusaineoppi on tarkoitettu oppikirjaksi rakennusalan koulutukseen kaikille tasoille ja opintosuunnille sekä käsikirjaksi ammatissa jo toimiville.

Arkkitehti, professori emeritus Unto Siikasen Rakennusaineoppi on ollut opiskelijoiden ja ammatissa toimivien tärkeä tietolähde lähes 40 vuoden ajan. Kirjan uudistetun painoksen on täydentänyt ja ajantasaistanut arkkitehti Leena Siikanen, joka työskentelee nykyään kehitysyhteistyötehtävissä edistäen terveellistä ja turvallista rakentamista ja toimii mm. interamerikkalaisen terveellisen ympäristön verkoston johtoryhmässä.


Katso myös näitä tuotteita