Rakennusaineoppi

Siikanen, Leena; Siikanen, Unto
Nimeke: Rakennusaineoppi
Tekijät: Siikanen, Leena (Kirjoittaja)
Siikanen, Unto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673879
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.6.2023
Ilmestymispäivä: 30.6.2023
Hinta: 79,00 € 71,10 € (64,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 380
Tuoteryhmät: Ympäristö, ekologia
Rakennusmateriaalit
Oppikirjat
Kirjastoluokka: K66.33 Rakennusaineet. Rakennustyöt
Koulutusaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
Rakennusaineoppi kertoo yleistajuisesti rakennusaineista ja -tarvikkeista, niiden historiasta valmistuksesta, ominaisuuksista, käytöstä ja vaikutuksista ympäristöön. Kirja esittelee 23 rakennusainetta tai tarvikeryhmää. Rakenne ja koostumus, lämpö-, kosteus-, lujuus- ja palonkesto- ym. ominaisuudet määräävät aineiden rakennusteknistä käyttöä. Materiaaleja valittaessa ja yhdisteltäessä on lisäksi otettava huomioon ulkonäköseikat, rakentamista koskevat määräykset ja rakennuksen laatutaso sekä entistä tärkeämmät kestävyys ja kierrätettävyys.

Kirjassa käsitellään tavallisimmat rakennusaineet, kuten puu, tiili, luonnonkivi, kalkkihiekkakivi, laasti, kevytsora ja -betoni, teräs, alumiini, kuparimetallit, mineraalivilla, kipsi, lasi, muovit, bitumi, kumi sekä liimat, vahat, maalit ja lakat.

Arkkitehti, professori emeritus Unto Siikasen oppikirjaklassikko on jälleen ajan tasalla. Päivitystyön on tehnyt arkkitehti Leena Siikanen.

Rakennusaineoppi on tarkoitettu oppikirjaksi rakennusalan koulutukseen kaikille tasoille ja opintosuunnille sekä käsikirjaksi ammatissa jo toimiville.


Katso myös näitä tuotteita