Rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus

Pitkäranta, Miia
Nimeke: Rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus
Tekijät: Pitkäranta, Miia (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789521146251
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 61,60 € (56,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 11-4625-1
Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: Ympäristöopas
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 234
Tuoteryhmät: Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Oppikirjat
Ajankohtaiset
Kirjastoluokka: 66.4 Rakennuksen kunnossapito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakentaminen, rakennukset, tiiviys, kosteus, kosteusvauriot, home, homevauriot, mikrobit, sisäilma
Kosteus- ja mikrobivaurioista johtuvat rakennusten sisäilmaongelmat aiheuttavat merkittäviä terveydellisiä haittoja ja suuria kansantaloudellisia kustannuksia. Tämän vuoksi kosteus- ja mikrobivaurioiden korjaaminen ja sisäilmaongelmien poistaminen on tärkeää. Uutuuskirja antaa käytännön ohjeita kuntotutkimusten tekoon sekä tutkimusten analysointiin.

Kosteus- ja mikrobivaurioituneen tai muuten sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus on oleellinen osa korjaushanketta. Kuntotutkimuksella selvitetään ongelmien ja vaurioiden syyt, jotta rakennuksen korjaamiseksi osataan valita oikeat korjausmenetelmät. Rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus -opas on oppikirja ja ohje kosteus- ja mikrobivaurioiden ja rakennusten sisäilmaongelmien parissa työskenteleville kuntotutkijoille ja muille asiantuntijoille.

Opas antaa käytännön ohjeita rakennusalan ammattilaisille kosteus- ja mikrobivaurioituneiden tai muuten sisäilmaongelmaisten rakennusten kuntotutkimusten suunnittelusta, toteutuksesta sekä tutkimustulosten analysoinnista ja raportoinnista. Oppaassa kuvataan tärkeimmät sisäilman laatua heikentävät tekijät ja niiden tutkimusmenetelmät. Sisäympäristön fysikaalisista olosuhteista tarkastellaan kosteutta ja lämpötilaa, jotka liittyvät kiinteästi rakennusten kosteus- ja lämpötekniseen toimivuuteen ja koettuun sisäilman laatuun. Lisäksi oppaassa käsitellään mm. aiheeseen liittyvää lainsäädäntöä, kuntotutkimuksen tilaamiseen liittyvää ohjeistusta sekä kuntotutkimusten tekijöiden pätevyysvaatimuksia ja pätevöitymistapoja.


Katso myös näitä tuotteita