Räjäytysopas

Vuolio, Raimo; Halonen, Tommi
Nimeke: Räjäytysopas
Tekijät: Vuolio, Raimo (Kirjoittaja)
Halonen, Tommi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673237
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 122,10 € (111,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 6. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 228
Tuoteryhmät: Infra
Lainsäädäntö, sopimusasiat
Oppikirjat
Kirjastoluokka: 66.2 Geotekniikka. Maatyöt
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: räjäytystyöt, räjähdysaineet, räjähdystarvikkeet, kalliorakentaminen, maarakennus, louhinta
Kattava räjäytysten suunnittelun ja toteuttamisen tietopaketti kaikkien panostajaluokkien koulutukseen sekä käsikirjaksi louhintatyömaille räjäytystyön luonteesta riippumatta.

Kirjan aluksi käydään läpi panostajien pätevyysvaatimukset sekä Suomessa käytettävät räjähdysaineet ja sytytysvälineet. Lisäksi kerrotaan raivaus- ja maansiirtotöistä sekä erilaisista räjäytystöistä, joihin annetaan käytännönläheiset ohjeet. Lopuksi luodaan katsaus tietokoneavusteiseen räjäytyssuunnitteluun sekä räjäytys- ja louhintatöitä koskeviin lakeihin ja asetuksiin.

6. painokseen on korjattu muutamia epätarkkuuksia sekä otettu huomioon alan kehitys vuoden 2019 loppuun saakka. Kirjaan on lisätty aivan uutena kohtana konkreettinen ja käytännönläheinen peittämisohje asutun alueen louhintaan. Kirjan liitteisiin on lisätty O-pitblast-ohjelmalla tehty malli räjäytyssuunnitelmasta ja vanhaa käsin tehtyä suunnitelmaa päivitetty.

Runsas piirroskuvitus havainnollistaa kerrotun asian, ja valmiit harjoitustehtävät ratkaisuineen tukevat asioiden omaksumista.


Katso myös näitä tuotteita