Puurakentaminen

Siikanen, Unto
Nimeke: Puurakentaminen
Tekijät: Siikanen, Unto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522671493
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 67,10 € 53,68 € (48,80 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 267-149-3
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2. painos, 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 367
Tuoteryhmät: Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Oppikirjat
Rakennusmateriaalit
Lahja valmistuvalle 2024
Kirjastoluokka: 66.33 Rakennusaineet. Rakennustyöt
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: talonrakennus, puurakennukset, puurakentaminen, puurakenteet, rakennusaineet, puu (luonnonmateriaalit), puutuotteet, ominaisuudet
Kirjassa selostetaan puurakentamisen perinteiset ja uusimmat tekniikat sekä niiden soveltaminen suomalaiseen puurakentamiseen.

Aluksi tarkastellaan puuta rakennusmateriaalina, sen teknisiä ja fysikaalisia ominaisuuksia, puutuotteita, puun suojausta sekä puun käyttöä sääteleviä määräyksiä ja ohjeita. Puurakenteiden fysikaalinen toiminta käydään perusteellisesti läpi rakennuksessa esiintyvistä painesuhteista lämmön-, äänen- ja kosteudeneristykseen sekä palonkestävyyteen.

Puutalon rakenteet esitellään yksityiskohtaisesti perustuksista vesikattoon, ulko- ja väliseinistä ulkoverhoukseen ja saunan rakenteisiin. Lisäksi esitellään puuelementtijärjestelmät, perinteinen hirsirunko sekä avoin puurakennusjärjestelmä. Laaja ja yksityiskohtainen kuvitus täydentää havainnollista tekstiä.

Puurakentaminen on monipuolinen käsikirja suunnittelijoille, oppikirja rakennusalan opiskelijoille ja perusteos kaikille puurakentamisen parissa työskenteleville.

Kirjan kirjoittaja, professori ja arkkitehti Unto Siikanen on käytännön suunnittelutyön lisäksi opettanut vuosien ajan puurakentamista korkeakouluissa.


Katso myös näitä tuotteita