Puu- ja teräsrakenteisten hallien kuntotarkastus

Nimeke: Puu- ja teräsrakenteisten hallien kuntotarkastus
Tuotetunnus: 9789517584883
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 65,00 € (59,09 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 246-2008
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 91
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.1 Rakennusstatiikka. Rakennussuunnittelu
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hallit (rakennukset), kuntotarkastus, puurakenteet, teräsrakenteet, rakenteet (rakentaminen), vahingot ja vauriot
Ohjeen tavoitteena on selkeyttää ja tehostaa hallien kuntotarkastusta ja ylläpitoa. Rakennuskohteiden kunnossapidosta vastuulliset tarvitsevat apuvälineen, jonka mukaan he voivat tehdä rakenteiden kunnon seurantaa ja tarvittaessa ryhtyä jatkotoimenpiteisiin. Jatkotoimenpiteet voivat olla tarpeen, jos kuntotarkastuksen perusteella on syytä epäillä rakennuksessa sellaisia puutteita tai muutoksia, joiden voidaan epäillä aiheuttavan välittömästi tai myöhemmin vaaraa rakennukselle tai ennen muuta rakennuksen käyttäjille. Julkaisu on jaettu kahteen osaan.

Osassa A, puurakenteisten hallien kuntotarkastusohje, käsitellään puurakenteisen hallin kuntotarkastuksen pääperiaatteet ja -vaiheet, puurakenteiden säilyvyyteen liittyviä erityiskysymyksiä sekä käyttöhenkilökunnan tekemän jatkuvan seurannan sisältöä.

Osa B, teräsrunkorakenteiden kuntotarkastusohje, käsittelee vastaavasti teräsrakenteisen hallin kuntotarkastuksen vaiheistusta ja tehtävien sisältöä sekä tarkastettavia kohteita ja liitoksia.

Ohjeen sisältö on VTT:n tuottama. Julkaisu on suurirunkoisten hallien rakenteellisen turvallisuuden kehittämishankkeen osatulos. Kehittämishankkeen takana ovat alan teollisuus ja viranomaiset; opetusministeriö, ympäristöministeriö, VTT, Teräsrakenneyhdistys ry. ja Wood Focus Oy.


Katso myös näitä tuotteita