Pitkä purjehdus — Arkkitehti Pekka Salmisen matka Silkkitielle

Häkkinen, Auri
Nimeke: Pitkä purjehdus — Arkkitehti Pekka Salmisen matka Silkkitielle
Tekijät: Häkkinen, Auri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522674340
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.12.2022
Hinta: 72,60 € (66,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 72.9 Arkkitehtuurin historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: arkkitehdit, arkkitehtitoimistot, arkkitehtuuri, julkiset rakennukset, asuinrakennukset, arkkitehtuurikilpailut, kansainvälistyminen, vienti, henkilöhistoria
”Ajattelen, että se mikä on tehtävä, on tehtävä hyvin. Jos on kysymys etenkin vähemmän näkyviin jäävistä asioista, on helppoa sanoa: mitä me tästä pikkuasiasta välitämme. Mutta jos et välitä pikkuasioista, et välitä hiukan suuremmistakaan, ja kun et niistä välitä, mitä väliä on sitten suurillakaan asioilla? Niin minä ajattelen.”
Pekka Salminen

Arkkitehti Pekka Salmisen matka tamperelaisesta työläiskorttelista idän Silkkitielle - suurenmoisten kansainvälisten hankkeiden toteuttajaksi - on vaatinut luovuutta, sinnikkyyttä ja loputonta kiinnostusta yksityiskohtiin arkkitehtonisen laadun takaamiseksi.

Kirja kertoo lahjakkaan arkkitehdin ammatillisen elämäkerran 1930-luvulta 2020-luvulle, kouluvuosista Fuzhoun kulttuurikeskukseen ja sen jälkeiseen kilpailuputkeen. Tapahtumien, kanssakulkijoiden ja saavutusten runsaus saattaa hengästyttää, mutta sivupolut keventävät tarinaa ja tuovat esiin ihmisen arkkitehdin ammatin takaa - hiljaisen huumorin ja arjen sattumukset. Auri Häkkinen vie tarinaa johdonmukaisesti eteenpäin saavutuksesta toiseen, kotimaisista kilpailuvoitoista kansainvälisille areenoille, taustoittaa ja tulkitsee. Salminen puolestaan täydentää ja syventää tarinaa pitkän ja rikkaan elämänsä muistoilla.

Kirjan lopuksi Salminen tiivistää yhteen lukuun elämänsä tärkeimmät saavutukset ja ihmiset, jotka ne mahdollistivat. ”It was teamwork, you see”, hän sanoo ja antaa vilpitöntä tunnustusta valtaisalle taustajoukolleen, koti- ja ulkomaisille verkostoilleen, joiden avulla suomalainen arkkitehtuurivienti nousi uuteen kukoistukseen.


Katso myös näitä tuotteita