Pienurakoitsijan opas — kuluttajasopimukset ja käytäntö

Saine, Marianne; Maso, Timo
Nimeke: Pienurakoitsijan opas — kuluttajasopimukset ja käytäntö
Tekijät: Saine, Marianne (Kirjoittaja)
Maso, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516829749
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 53,90 € (49,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 682-974-9
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 159
Tuoteryhmät: Lainsäädäntö, sopimusasiat
Kirjastoluokka: K66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: urakoitsijat, pienyrittäjät, rakennusala, urakointi, sopimukset, rakentaminen, urakat, pienyritykset, talonrakennus, urakkasopimukset, tarjoukset
Tämä kirja on tarkoitettu yrittäjille, jotka tekevät rakennusalan töitä kuluttajille. Se sopii yrittäjälle alasta riippumatta - remonttiyrittäjistä, maalareista, sähkö-, LVI-yrittäjistä puutarhayrittäjiin. Ainoat rajoitukset ovat, että kirjassa käsitellään vain kuluttajasopimuksia ja että yrittäjä tekee pääasiassa pienurakoita, joiden arvo on alle 10 000 euroa. Siksi kirjassa keskitytään lähinnä kuluttajansuojalain 8. luvun sisältöön. Lisäksi siinä selvitetään rakennusalan järjestöjen ja kuluttaja-asiamiehen laatimia REYS-8 1995 -sopimusehtoja ja muuta kuluttajaoikeuden lainsäädäntöä.

Rakennusalalla on tärkeää tehdä sopimukset oikein, koska rahamäärät ovat usein suuria ja sovitut työt yksilöllisiä ja haastavia. Kirja antaa tietoa sopimusten tekemisestä ja eri sopimustyyppien soveltuvuudesta alan töihin. Usein yrittäjä hankkii rakennustyössä tarvittavat materiaalit. Siksi kirjassa on omat lukunsa tavaran kaupasta ja myös kotimyynnistä. Ja jos kuluttaja ei maksa yrittäjän laskua, kirjassa on ohjeet velan lainmukaiseen perintään.

Kirjoittajilla on pitkä kokemus perehtymisessä niihin rakennusalan töihin, jotka kuluttaja on katsonut epäonnistuneiksi ja joista on valitettu. Kirjassa on runsaasti käytännön ratkaisuesimerkkejä siitä, onko työn lopputulos ollut virheellinen vai ei. Ratkaisut on koottu kuluttajariitalautakunnasta, jonka ratkaisukäytäntöön sisältyy runsaasti tapauksia juuri pienurakoista. Sopii myös oppikirjaksi.


Katso myös näitä tuotteita