Pientalon suunnittelu ja rakentaminen

Sahlstedt, Satu; Palolahti, Tuomas
Nimeke: Pientalon suunnittelu ja rakentaminen
Tekijät: Sahlstedt, Satu (Kirjoittaja)
Palolahti, Tuomas (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673206
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 11.9.2019
Hinta: 58,30 € (53,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 104
Tuoteryhmät: Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Rakennustiedon e-kirjat
Kirjastoluokka: 66.3 Talonrakennus
Pehmeäkantinen kirja, 2019

55,00 €

Mitä omakotitalon teettämistä suunnittelevan on syytä tietää hankkeen eri vaiheissa tontin valinnasta valmistuneen talon huoltoon? Kirjasta saa yksityiskohtaista käytännön tietoa rakennushankkeen suunnitteluun ja toteutukseen. Kirja ohjeistaa pätevien rakennusalan ammattilaisten ja erilaisten rakentamisessa tarvittavien lupien ja asiakirjojen hankinnassa.

Ennen hankkeen aloittamista pientalon tulevan asukkaan eli rakennuttajan kannattaa pohtia tarpeitaan, toiveitaan ja resurssejaan. Rakennuttajan rooli hankkeessa vaihtelee oman osaamisen ja ajankäytön mukaan, mutta viime kädessä hän on vastuussa hankkeen onnistumisesta. Hän tekee valinnat ja päätökset saamansa asiantuntijatiedon perusteella ja vastaa kustannuksista.

Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti oman talon rakennuttajalle, joten pääpaino on hankkeen valmistelussa ja suunnittelussa. Rakennuttajan on kuitenkin oltava selvillä myös rakentamisen eri vaiheista, jotta hän osaa hoitaa oman osuutensa aikataulun mukaan ja sopia asioista ammattirakentajien kanssa. Siksi kirjassa käydään pääpiirteittäin läpi rakentamisvaihe aloituskokouksesta LVIS-asennuksiin sekä rakentamiseen olennaisesti liittyvä valvonta ja johtaminen. Kirjan viimeinen luku kertoo talon valmistumisvaiheesta, siihen liittyvistä katselmuksista ja takuista sekä pihatöistä ja valmiin talon huollosta ja kunnossapidosta.


Kirjan 2. painokseen on tarkistettu ja päivitetty rakentamista koskevat määräykset ja säännökset vuoden 2019 mukaisiksi.


Katso myös näitä tuotteita