Pienet savupiiput

Nimeke: Pienet savupiiput
Tuotetunnus: 9789517586511
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 82,00 € (74,55 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 245-2020
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 245
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 169
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.341 Lämmitys
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: savupiiput, suunnittelu, rakentaminen, paloturvallisuus, huolto
Pienten savupiippujen suunnittelu-, rakentamis- ja huolto-ohje. Ilmestyy tammi-helmikuun vaihteessa 2020.

Ohjeessa esitetään savupiippujen suunnitteluun, rakentamiseen ja turvallisuuteen liittyvät keskeiset asiat. Tämän lisäksi käsitellään savupiippujen huoltoon ja korjaamiseen liittyviä asioita sekä erilaisten rakennustarvikkeiden ja -tuotteiden oikeita käyttötapoja.

Ohje tukee ympäristöministeriön asetuksen savupiippujen rakenteista ja paloturvallisuudesta (745/2017) sekä siihen liittyvän ympäristöministeriön oppaan ”Savupiippujen rakenteet ja paloturvallisuus - esimerkkejä savupiippujen ja tulisijojen toteuttamisesta 31.1.2019” käyttöä ja tulkintaa. Ohje edesauttaa myös muiden viranomaismääräysten toteutumista, erityisesti tulisijojen ja savupiipun yhteensopivuuden osalta, varmistaen yhdistelmän paloturvallisuuden.

Ohjeessa käsitellään savupiippujen ja ympäröivien rakenteiden yleiset suunnitteluperusteet, jotka koskevat kaikkia piipputyyppejä sekä tehdasvalmisteisten ja paikalla rakennettavien savupiippujen erityispiirteet. Ohjeessa on otettu myös huomioon tehdasvalmisteisia savupiippuja, hormeja ja yhdysputkia koskevat eurooppalaiset vaatimus- ja testimenetelmästandardit sekä standardien kansalliset soveltamisstandardit.

Ohje on tarkoitettu pääasiassa pienille savupiipuille, mutta ohjeen yleisiä periaatteita voidaan soveltaa myös suurempiin piippuihin, kun piippujen suunnittelussa ja toteutuksessa noudatetaan niitä koskevia määräyksiä ja ohjeita.


Katso myös näitä tuotteita