Pienet hyppyrimäet — Rakentaminen ja huolto : Nro 107

Värälä, Pentti; Talonpoika, Paavo
Nimeke: Pienet hyppyrimäet — Rakentaminen ja huolto : Nro 107
Tekijät: Värälä, Pentti (Kirjoittaja)
Talonpoika, Paavo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522670601
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 52,80 € (48,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 267-060-1
Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: Liikuntapaikkajulkaisu 107
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 77
Tuoteryhmät: Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Infra
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hyppyrimäet, rakentaminen, korjaus, kunnossapito, huolto, liikuntapaikat
Hyppyrimäkien suunnittelu, rakentaminen ja huolto vaativat erityisosaamista hankkeeseen osallistuvilta suunnittelijoilta, rakennuttajilta ja rakentajilta. Tämä käytännönläheinen kirja antaa erityisesti pienten ja keskisuurten mäkien rakentamiseen ohjeistusta mm. sopivan paikan valinnasta, lupamenettelyistä, profiilin suunnittelusta ja mitoituksesta sekä rakennustöistä, lumetuksesta ja huollosta. Pienille mäille ohjeistusta ei aiemmin ole juuri ollut.

Hyppyrimäkien rakentamisen lisäksi kirjasta saa ohjeita mm. tuomaritornin, valmentajalavan, huoltotilojen ja portaiden rakentamisesta sekä valaistuksen toteuttamisesta. Ohjeistusta annetaan myös mäkien muovipäällystämisestä, jotta mahdollisimman m oni mäki saataisiin myös ympärivuotiseen kilpailukäyttöön.

Kirjan kuvituksena on havainnollisia esimerkkejä mäkirakentamisesta. Lisäksi kirjan liitteinä on hyödyllisiä mäkien mitoitus- ja profiilimallipiirroksia toteutuneista kohteista.

Kirja on tarkoitettu etenkin kuntien liikuntapaikkarakentamisesta vastaaville sekä mäkiseuroille. Kirjan tekijöiden tavoitteena on parantaa mäkihyppääjien harjoitus- ja kilpailumahdollisuuksia ja taata siten mäkihypyn säilyminen maamme suosituimpien ja seuratuimpien urheilulajien joukossa.


Katso myös näitä tuotteita