Pehmeä kaupunki — Hyvän kaupunkielämän perusteet

Sim, David
Nimeke: Pehmeä kaupunki — Hyvän kaupunkielämän perusteet
Alkuteos: Soft City - Building Density for Everyday Life
Tekijät: Sim, David (Kirjoittaja)
Päivänen, Jani (Kääntäjä)
Päivänen, Onni (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522674173
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.9.2022
Hinta: 63,80 € (58,00 € alv 0 %)

Alkuteos: Soft City - Building Density for Everyday Life
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 242
Tuoteryhmät: Kaupunkisuunnittelu ja asuminen
Ympäristö, ekologia
Kirjastoluokka: 34.5 Yhdyskuntasuunnittelu. Kaupunkisuunnittelu Ympäristönsuunnittelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kaupunkisuunnittelu, asuinalueet, asuminen, liikennesuunnittelu, kaupunkikuva, viihtyisyys, korttelit, arkkitehtuuri, vihreä infrastruktuuri

Pehmeä kaupunki tarjoaa ideoita, opastusta ja innoitusta kaikille kaupunkirakentamisesta kiinnostuneille. Kirja on kuvitettu suunnitteluideoilla, joilla kaupungista voisi tulla nykyistä tehokkaampi, viihtyisämpi ja vahvemmin ympäristöönsä kytketty. Selkeät piirrokset ja puhuttelevat valokuvat havainnollistavat oivallisesti ihmisen ja rakennetun ympäristön suhdetta. Ihminen on mittatikku, joka vertautuu rakennuksiin: ihminen katutilassa, kodissa, vehreällä sisäpihalla tai kivijalkapalveluiden käyttäjänä. Kävelyä ja pyöräilyä tukeva liikennejärjestelmä tuottaa kohtaamisia ja elävää katukuvaa. Esimerkkikohteet on koottu ympäri maailmaa Tanskasta Australiaan, Japanista Brasiliaan. Kulttuurit ja ympäristöt vaihtelevat, mutta ihminen on pääosassa.
On monta tapaa rakentaa ihmisen kaupunkia - Pohjoismaissa fiksu kaupunkikehittäjä panostaa julkisten ulkotilojen nautittavuuteen kaikkina neljänä vuodenaikana.

David Sim työskenteli vuoteen 2021 Kööpenhaminassa sijaitsevan Gehl Arkkitehtien osakkaana ja luovana johtajana vastuualueinaan yleiskaavoitus ja kaupunkikehittäminen. David on osallistunut useisiin Gehlin toimiston tärkeimpiin hankkeisiin ympäri maailman. Niiden joukossa Christchurchin kaupunkikeskustan jälleenrakennussuunnitelma Uudessa-Seelannissa vuoden 2011 tuhoisan maanjäristyksen jälkeen, Melbournen metro, kaupunkikehittämissuunnitelmat Buenos Airesiin, Tokion keskustaan ja São Pauloon, Lillen, Kölnin ja Santiago de Chilen yleiskaavat, An Camas Mòr, Davidin synnyinmaan Skotlannin ylämaille suunniteltu uusi kaupunki - sekä Pihlajaniemen kaupunginosa Suomen Turussa.

David toimii nykyisin Gehl Arkkitehtien hankkeissa kaupunkisuunnittelun asiantuntijana. Hän on lisäksi opettanut arkkitehtuurikouluissa ympäri maailman. Hän jakaa auliisti tietojaan muiden kanssa - on sujuva keskustelija, joka saattaa vaihtaa kieltä kesken lauseen.

David Simin tapa yhdistää työssään käytäntöä ja tutkimusta näkyy kirjassa Soft City - Building Density for Everyday Life. Teos ilmestyi englanniksi 2019 ja on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle. Kirja esittelee havainnollisesti ratkaisuja, joilla tuotetaan asumiseen laatua, liikkumiseen sujuvuutta ja mukavuutta, kaupunkikuvaan monimuotoisuutta, julkisiin tiloihin viihtyisyyttä ja rakentamiseen kestävyyttä.


Katso myös näitä tuotteita