Parveke- ja terassilasitus rakennusosana — Määräykset, ohjeet ja toimivat käytännöt

Nimeke: Parveke- ja terassilasitus rakennusosana — Määräykset, ohjeet ja toimivat käytännöt
Tuotetunnus: 9789517586450
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 79,00 € (71,82 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 272-2019
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 272
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 174
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.3 Talonrakennus
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: parvekkeet, terassit, lasirakenteet, määräykset, rakentamismääräykset, ilmanvaihto, meluntorjunta, lämpötila, paloturvallisuus
Ohje on yhteistyössä Suomen johtavien asiantuntijoiden kanssa alan viimeisimpään tutkimustietoon ja pitkään kokemukseen perustuva kattava tietopaketti lasituksen suunnittelu- ja toteutusprosessista aina lasitusten käytön ja huollon toimiviin käytäntöihin.

Suomen kerrostalojen parvekkeista noin 75 % on lasitettu, joten niillä on suuri kaupunkikuvallinen merkitys. Parvekelasitus pidentää parvekkeiden ja terassien käyttöaikaa viileinä vuodenaikoina, mutta niillä on vaikutusta myös rakennusten energiatalouteen, sisämeluun ja rakenteiden kestoikään.

Ohjeessa on käsitelty laajasti lasitusten mitoituksen ja suunnittelun erityiskysymyksiä, kuten asuntokohtaisia ulkotiloja koskevia määräyksiä, sisäilmastoa, akustiikkaa, ilmanvaihtoa ja lämpötilojen hallintaa. Ohje sisältää myös käytännön suunnittelu- ja laskentaesimerkkejä sekä mm. paloturvallisuutta koskevia tutkimustuloksia.

Ohje on tarkoitettu kaikille parveke- ja terassilasitusten hankintaan, suunnitteluun ja ylläpitoon osallistuville tahoille, kuten suunnittelijoille, tuotevalmistajille, rakennuttajille, asennusliikkeille, isännöintitoimistoille ja parvekkeiden ja terassien lasitusta valvoville viranomaisille

Ohjetta voi mainiosti käyttää myös oppikirjana.


Katso myös näitä tuotteita