Palokatkojen suunnittelu, toteutus ja huolto

Nimeke: Palokatkojen suunnittelu, toteutus ja huolto
Tuotetunnus: 9789517586276
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 87,00 € (79,09 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 270-2018
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 135
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: paloturvallisuus, rakentaminen, talotekniikka, palosuojaus, suunnittelu, kunnossapito, huolto, ylläpito, rakennusaineet, rakentamismääräykset
Ohje palokatkojen suunnitteluun, toteuttamiseen ja kunnossapitoon.

Palokatkojen tehtävänä on tiivistää osastoivien rakenteiden läpi kulkevien taloteknisten järjestelmien läpiviennyt site että vaadittava palo-osastointikyky säilyy. Palokatkot ovat paloturvallisuuden kannalta kriittisiä kohtia, ja niiden toteutumista valvotaan viranomaisten toimesta tarkasti. Palokatkojen suunnittelussa ja toteutuksessa on vaihtelevia ja jopa epäselviä käytäntöjä, jolloin lopputuloksena voi syntyä huonosti toimivia palokatkoja. Rakennusalalla on tarve yhtenäisille ja laatua varmistaville suunnittelu- ja toteutuskäytännöille, joita tämä ohje edustaa.

Ohje on tarkoitettu rakennushankkeen eri osapuolille, jotka osallistuvat palokatkojen suunnittelu-, toteutus- ja ylläpitoprosessiin: tilaajat, suunnittelijat, urakoitsijat (rakennus-, LVISA-), palokatkoasentajat, tuotetoimittajat, viranomaiset sekä ylläpito- ja huoltotoimenpiteistä vastaavat tahot.

135 sivua. B5.


Katso myös näitä tuotteita