Matalaenergiarakentaminen — toimitilat

Nimeke: Matalaenergiarakentaminen — toimitilat
Tuotetunnus: 9789517585385
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 87,00 € (79,09 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 259-2012
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 259-2012
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 185
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.3 Talonrakennus
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: uudisrakentaminen, toimitilat, talonrakennus, rakentaminen, passiivitalot, matalaenergiatalot, korjausrakentaminen, energiatehokkuus, energiankulutus (energiateknologia)
Rakennusten lämmitysenergiatalouden määräykset ja ohjeet kiristyvät jatkuvasti EU-direktiivien asettamien tavoitteiden mukaisesti. Vuonna 2010 astuivat voimaan uudet energiamääräykset. Vuoden 2012 energiamääräyksillä on tarkoitus eri keinoin kiristää rakennusten energiatehokkuutta vielä n. 20 %. Matalaenergiarakentaminen on yhä voimakkaammin tulossa vallitsevaksi rakentamistavaksi ja sen osaaminen yhä tärkeämmäksi.

RILin ohje RIL 249-2009 Matalaenergiarakentaminen. Asuinrakennukset sisältää uudis- ja korjausrakentamisen kokonainaisvaltaisia ja käytännöllisiä ohjeita. Toimitila- ja toimisto-rakennuksille ei ole ollut vastaavanlaista ohjetta. Syksyllä ilmestyvä uusi ohje korjaa tämän puutteen.

Toimitilojen matalaenergiarakentaminen on omalla tavalla haastavaa, koska sen tulee olla looginen ja hyödyllinen osa omistajan kiinteistöliiketoimintaa. Energiatehokkuus ei toteudu vain teknisin ratkaisuin vaan myös toiminnan ohjaamisella. Tämä ohje palvelee matalaenergiakulutukseen tähtääviä uusia toimitilarakennusprojekteja. Ohjeessa käsitellään myös olemassa olevien rakennusten energiataloudellisia korjaushankkeita. Ohjeessa esitetään kokonaisvaltainen matalaenergiatoimitilarakennuksen suunnittelu-, toteutus- ja ylläpito-ohjeisto.


Katso myös näitä tuotteita