Maanalaisten tilojen paloturvallisuussuunnittelu — perusteet ja soveltamisohjeet

Nimeke: Maanalaisten tilojen paloturvallisuussuunnittelu — perusteet ja soveltamisohjeet
Tuotetunnus: 9789517584715
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 62,00 € (56,36 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 233-2007
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 233
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 111
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.1 Rakennusstatiikka. Rakennussuunnittelu
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: paloturvallisuus, suunnittelu, maanalaiset tilat, rakentaminen, työturvallisuus, palosuojaus
Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin julkaisema ohje luo ensimmäisen kerran yhtenäisen perustan maanalaisten tilojen paloturvallisuudesta huolehtimiselle. Ohjeen on laatinut VTT yhteistyössä viranomaisten ja muiden alan toimitsijoiden kanssa.

Toiminnallisiin periaatteisiin pohjautuva paloturvallisuussuunnittelu yleistyy niin Suomessa kuin muuallakin. Vaativissa kohteissa, kuten maanalaisissa tiloissa, näiden periaatteiden käyttäminen on välttämätöntä. Huolella toteutetulla paloriskianalyysin sisältävällä suunnittelulla voidaan samalla saavuttaa sekä hyvä turvallisuustaso että kustannussäästöjä.

Osassa A on esitetty yleiset paloturvallisuusvaatimukset sekä paloturvallisuussuunnittelun perusteet. Osa B sisältää maanalaisia tiloja koskevan suunnittelun ohjeistuksen sisältäen vaatimustasoja sekä menettelytapoja. Osassa C on annettu paloturvallisuusanalyyseihin liittyvää taustatietoa sekä esimerkki maanalaisen kohteen analysoinnista.

Ohjeen pääpaino on henkilöturvallisuudessa, koska maanalaisista tiloista poistuminen tulipalotilanteessa vaatii erityistoimia usein pitkien poistumisreittien ja savun ylöspäin kulkeutumisen takia. Henkilöturvallisuusasiat liittyvät paljolti työturvallisuuteen, joten myös näitä näkökohtia paloturvallisuussuunnittelun kannalta käsitellään tässä ohjeessa. Henkilöturvallisuusnäkökulman lisäksi ohjeessa esitetään menettelytapoja ja vaatimustasoja myös omaisuuden turvan suhteen.

Ohje on tarkoitettu suunnittelijoiden, viranomaisten, rakentajien, tuotevalmistajien, vakuutusalan, oppilaitosten sekä täydennyskouluttajien käyttöön.


Katso myös näitä tuotteita