Maahan ja veteen asennettavat kestomuoviputket — asennusohjeet

Nimeke: Maahan ja veteen asennettavat kestomuoviputket — asennusohjeet
Tuotetunnus: 9789517585644
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 57,00 € (51,82 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 77-2013
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 77
Painos: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 71
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: asennus, putket, muoviputket, rakennusohjeet, standardit
Näissä asennusohjeissa käsitellään kestomuovista valmistettujen putkistojen rakentamista maahan ja veteen. Ohjeita sovelletaan näiden putkistojen suunnittelu- ja rakennustyössä sekä rakentamista koskevia asiakirjoja, mm. työselitystä, laadittaessa. Ohjetta voidaan soveltuvin osin käyttää muovista valmistettujen salaojaputkistojen, rumpuputkien sekä maakaasuputkistojen suunnittelu- ja rakennustyössä.

Ohje on tehty käyttäjäystävälliseksi ryhmittelemällä vietto- ja painejohtojen kaikki rakennustekniset työt saman otsikon alle lukuun ottamatta vesistö- ja kiinteistöasennuksia, jotka käsitellään omissa kohdissaan. Putken toiminta, rakennussuunnitelma, putkiluokan valinta ja tarkastus ja valvonta ovat omina kohtinaan. Liitteinä ovat geotekninen maalajiluokitus ja routivuus, viettoputkien muodonmuutokset ja paine- ja tiivistyskokeita koskevat SFS-standardit SFS 3113...SFS 3115.

Helppokäyttöisellä ja käytännönläheisellä ohjeella edesautetaan hyvää rakennustapaa ja opastetaan asiallisten materiaalien valintaan ja painotetaan hyvän suunnittelun merkitystä. Julkaisun ovat päivittäneet Muoviteollisuus ry ja RIL ry.

Tämä ohje korvaa edellisen vuonna 2005 ilmestyneen vastaavan ohjeen. Julkaisu on päivitetty uusiutuneiden standardien, kaivantoihin liittyvien ohjeiden sekä käytettyjen muoviputkikokojen osalta. Erityisesti on korostettu kaivantojen toteuttamista työturvallisuuden kannalta.


Katso myös näitä tuotteita