Tässä LVI-ohjekortissa esitetään ammattikeittiöiden sisäilmastoluokittelu ja ohjeita ilmastoinnin suunnitteluun. Ohjekortti perustuu Teknillisen korkeakoulun LVI-laboratorion julkaisemaan raporttiin Ammattikeittiöiden hyvän sisäilmaston suunnitteluohje.
SISÄLLYSLUETTELO:
1 YLEISTÄ, 1.1 Ammattikeittiöiden luokittelu, 1.2 Ilmanvaihdon tarve, 1.3 Keittiölaitteet, 2 AMMATTIKEITTIÖIDEN SISÄILMASTOLUOKITTELU, 2.1 Luokitteluperusteet, 2.2 Ohjearvot, 3 AMMATTIKEITTIÖIDEN ILMASTOINNIN SUUNNITTELU, 3.1 Sisäilmastoluokan valinta, 3.2 Ilmastointijärjestelmä, 3.3 Ilmanjakoratkaisut ja -laitteet, 3.4 Poistoilmaratkaisut ja -laitteet, 3.5 Ilmavirtojen mitoitus, 3.6 Sisäilman lämpötilan hallinta, 3.7 Rasvanerotus, 3.8 Lämmöntalteenotto, 3.9 Käytännön näkökohtia ammattikeittiöiden ilmastointisuunnittelusta, 3.10 Ilmastointijärjestelmän vastaanotto, 3.11 Ilmastointijärjestelmän käyttö ja huolto,Liite 1 Esimerkki sisäilmastoluokittelun kustannusvaikutuksista, Liite 2 Ammattikeittiön ilmavirtojen määrittämismenetelmä, Liite 3 Esimerkki lämmöntalteenoton taloudellisen kannattavuuden laskemisesta, Liite 4. Sähkökäyttöisten keittiölaitteiden LVIS-kytkennät,