Lämmin puutalo — ohjeet ilmanpitävään ja energiaa säästävään rakentamiseen

Romppainen, Ilkka
Nimeke: Lämmin puutalo — ohjeet ilmanpitävään ja energiaa säästävään rakentamiseen
Tekijät: Romppainen, Ilkka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516829534
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 41,80 € (38,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 682-953-4
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 68
Tuoteryhmät: Ympäristö, ekologia
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pientalot, ilmanvaihto, ilmanpitävyys, eristys (tekniikka), energiansäästö, energiatehokkuus, rakennusohjeet, puurakentaminen, puurakennukset, talonrakennus, korjausrakentaminen
Rakennuksen vaipan hyvä ilmanpitävyys on keskeinen osa laaturakentamista. Kun ilmansulut on asennettu oikein, vedontunnetta ei synny, lämmitysenergian kulutus pysyy kurissa ja ulospäin suuntautuvista ilmavuodoista johtuvat kosteusvauriot mikrobikasvustoineen vältetään.

Huolimattomasta toteutuksesta johtuva heikko ilmanpitävyys on valitettavan yleinen ongelma suomalaisessa pientalorakentamisessa, etenkin ilmansulkujen liitoskohdissa kattojen ja seinien kohdalla, kehäristikkorakenteisissa yläpohjissa, alapohjissa sekä erilaisissa läpivienneissä.

Tämä kirja tarjoaa yksityiskohtaiset ohjeet ilmanpitävien rakenteiden toteuttamiseksi. Teoksessa on runsaasti 3D-kuvitettuja ojeita tuulensuojaukseen, eristämiseen sekä ilmansulkujen asennukseen rankarakenteisiin puutaloihin ja hirsitaloihin. Myös korjausrakentamiseen liittyvään lisälämmöneristämiseen annetaan ohjeita.

Teos soveltuu oppikirjaksi ammattioppilaitoksiin ja -korkeakouluihin. Ohjeita voivat soveltaa pientalojen rakentajat ja ne toimivat myös talotehtaiden sekä vastaavien työnjohtajien työvälineenä työmaalla.


Katso myös näitä tuotteita